Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soška pro vozy Rolls-Royce: Je libo zlaté, nebo osvětlené provedení?

David Bureš
Diskuze (2)
Zákazníci automobilky Rolls-Royce si mohou svůj automobil naspecifikovat podle svých nejtajnějších přání. Vybírat mohou i mezi různým zpracováním sošky na kapotě.

Soška Spirit of Ecstasy se na přídi vozů značky Rolls-Royce poprvé objevila v roce 1911, od té doby se stala tradičním znakem těchto luxusních aut. Zákazníci automobilky si ji mohou nechat upravit podobně jako barevné provedení kabiny nebo lak karoserie.

Rolls-Royce totiž nabízí několik možností zpracování této sošky, které třeba v USA říkají Flying Lady (létající dáma). Nabídku nedávno rozšířily další dvě, které jsou dostupné pro Phantom i Ghost modelového roku 2013.

V prvním případě je soška doplněna bílým světlem v jejím podstavci, které létající dámu osvětluje. V druhém případě je ozdoba na chladiči vozu Rolls-Royce vyrobena z průhledného polykarbonátu se zabudovaným světlem.

Svítící Spirit of Ecstasy se poprvé objevila na dva roky starém konceptu 102EX, což byl ve skutečnosti Phantom s elektrickým pohonem. Zatímco elektrickému Rollsu řekli zákazníci značky jasné ne, tento detail studie je patrně zaujal.

V nabídce samozřejmě zůstává tradiční soška z nerez oceli. Zájemci o luxusnější provedení si mohou pořídit sošku s postříbřeným nebo pozlaceným povrchem, popřípadě rovnou verzi ze zlata nebo stříbra. Hovoří se dokonce i o Rolls-Roycu s diamantovou Spirit of Ecstasy.

Majitelé automobilu se u Phantomu a Ghostu nemusí o sošku bát, že by ji někdo třeba na parkovišti ulomil. Létající dáma totiž dokáže zajet do kapoty auta, aby se ubránila nenechavcům.

Ceny osvětlených sošek Rolls-Royce nezveřejnil, je ale jasné, že zde platí pravidlo tvrdící, že kdo se ptá na výši ceny, nemůže si takový vůz dovolit. Stávající majitelé pak potěší fakt, že si v oficiálním servisu mohou novou soškou nahradit tu dosavadní na svém, již zakoupeném autě.

David Bureš
Diskuze (2)
7. 1. 2013 13:32
Re: RR je jen jeden
Takové ručně broušené okřídlené B z křišťálu také není špatné. ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
7. 1. 2013 11:31
RR je jen jeden
Zlaté a osvětlené, snad nebudu šetřit?! ;-) >:D