Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: čtyři nové modely Hyundai

Jan Cacek
Diskuze (3)
Jak uvidíte na fotografiích, Hyundai pilně pracuje na vývoji velmi rozmanitých novinek, a to od miniaturního Atosu až po luxusní Equus.

Korejská automobilka Hyundai nepolevuje ve snaze zaplnit snad každou mezeru ve svém výrobním programu a vylepšovat stávající modely. Přinášíme špionážní fotografie z testování čtyř připravovaných novinek.

Hyundai Atos

Malý mikrovan Atos podstoupil poslední facelift v roce 2004. Hyundai nyní připravuje zcela nového nástupce. Jak je vidět na snímcích prototypu s maskováním přídě a zádě, nový Atos bude výrazně kulatější a méně krabicovitý než současná generace.

Hyundai Minivan

Kia již uvedla druhou generaci kompaktního MPV http://news.auto.cz/nove-modely/kia-carens-na-ceskem-trhu-vykon-i-vybava-za-pulmilion.html Carens i na český trh, ale jak ukazují fotografie pořízené na jihozápadě USA, mateřská firma Hyundai připravuje vlastní verzi tohoto minivanu. Novinka, která bude sdílet motory i podvozek s Carensem a dostane odlišně tvarovanou karoserii, by měla přijít na trh roce 2008. Rozhodnutí o názvu zatím nepadlo.

Hyundai Veracruz

Plány korejské automobilky počítají také s uvedením velkého crossoveru jménem Veracruz, a to již v lednu roku 2007 na detroitském autosalonu. Primárním odbytištěm auta vyráběného v Koreji bude Severní Amerika. Sedmimístné CUV se standardní třetí řadou sedadel sklopnou do podlahy bude větší než SUV Santa Fe a nabídne objemnější zavadlový prostor než konkurenční Mercedes GL. Pohon Veracruzu bude mít na starost šestiválec DOHC objemu 3,8 litru, spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. V budoucnu je pravděpodobná i montáž osmiválce.

Hyundai Equus

Prototyp zachycený na jihozápadě USA je předzvěstí vstupu značky Hyundai do segmentu luxusních aut, plánovaného na rok 2008. Velký Equus bude vybaven pohonem zadních kol a benzínovým osmiválcem, což jsou základní podmínky vstupu mezi elitní konkurenci. Interiér s koženými sedadly, množstvím dřevěného obložení a přístrojovou deskou, která by neměla dělat ostudu ani v Mercedesu či Lexusu, nabídne plejádu elektronických pomůcek, bez nichž je dnes auto této kategorie nemyslitelné. V bezpečnostní výbavě nebudou chybět hlavové airbagy ani ESP. Předností Hyundai Equus by měla být velmi zajímavá cena.

Jan Cacek
Diskuze (3)
28. 9. 2006 06:03
Equus
Mozno uprava povodneho modelu, mozno nove auto so starym menom. Ani jeden postup nie je prekvapenim, je vseobecne zname, ze to podobne robia Japonci. Co maju nove, najprv 2-3 roky predavaju doma, a ked sa to osvedci a vychytaju na tom vsetky muchy, tak s tym idu do sveta. Vysledok je, ze nemaju vo svojich autach prvi najnovsie technicke vymozenosti, v tom su sedy priemer, ale zase lamu rekordy v kvalite a najma spolahlivosti, a to je velka deviza. Mne osobne zacinaju byt nove Hyundaie sympaticke. Uz zacinaju mat europsku tvar aj europsky charakter a kvalitu, novymi outsidermi budu coskoro Cinania, aj ked tiez nikto nevie dokedy...