Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ferrari Insertable 4x4

Ondřej Láník
Diskuze (43)
S novým vzhledem 612 Scaglietti přijde na trh také alternativa přiřaditelného pohonu všech kol, který je testován na vyfotografovaném prototypu.

Ferrari připravuje facelift pro velké kupé 612 Scaglietti, které je na trhu od roku 2003. Inovovaný vůz převezme agresivnější styling od 599 GTB Fiorano. Na nejnovějších snímcích pořízených v okolí Maranella jsou již vidět nové větší vstupy pro chladící vzduch v předním nárazníku.

S novým vzhledem přijde na trh také alternativa přiřaditelného pohonu všech kol, který je testován na vyfotografovaném prototypu. Zařízení instalované na kolech měří prokluz kol, tak aby bylo možno přesně určit a později zapsat do řídicí jednotky, kdy má řídicí jednotka poslat jakou část výkonu dopředu a jakou dozadu.

Cílem snažení Ferrari je omezení negativních stránek stálého pohonu všech kol a využití všech jeho možností při jízdě po silnici. Největší překážkou v aplikaci stálého pohonu je podle Ferrari ztráta hnací síly, která je s akcelerací těžkých komponent hnacího ústrojí spojena. Uvažuje se proto o přiřaditelném pohonu všech kol, jehož konstrukce je od počátku uzpůsobena k zástavbě do vozů s klasickým uspořádáním motor vpředu-pohon zadních kol, stejně jako pro vozy s uspořádáním motor uprostřed-pohon zadních kol.

Novinka v technice maranellských vozů tedy nebude plnoprávným ekvivalentem systémů stálého pohonu všech kol používaných u Lamborghini, ale spíše vyspělejší formou protiprokluzového systému, který bude přenášet sílu na všechna kola pokud to bude třeba nebo ve chvíli, kdy řidič tuto možnost zvolí.

Ondřej Láník
Diskuze (43)
19. 11. 2006 16:58
Re: Pohon 4x4
Cože??? Ferrari bylo ztrátový? A já furt myslel, že vydělávaj jak pominutý... Přesný čísla bys neměl?
18. 11. 2006 20:11
Re: 4x4
.. no tak nějak sjem se povozil pár autama a nejvíc mi sedí 4x4 ... ;-) :-)
Avatar - MeSiL
17. 11. 2006 17:02
Re: 4x4
Moje řeč! Ale koupit od Subaru AWD >:D ! Trochu rozdíl 285koní v STIčku nebo 612 koní v 599 GTB >:D :yes:
Avatar - MeSiL
17. 11. 2006 17:00
4WD
Pro odpůrce 4x4 ve Ferrari... pročpak si myslíte, že Veyron, který má 1001 koní má pernamentní pohon všech kol? No aby to mohl tu sílu přenést! Jen se divím, že Enzo je zadokolka! Nechápu ;-\ AWD je to nejlepší nejen pro auta s vysokým výkonem!
17. 11. 2006 15:40
Re: Pohon 4x4
To je vcelku logické, že Ferrari potřebuje zvýšit tržby, jelikož narozdíl od Maserati v loňském roce bylo ztrátovou divizí Fiatu a pokud nebude hledat nové klienty, asi se to nezmění. A jak dlouho si myslíš, že bude koncern, který prochází revitalizací, tolerovat ztrátové složky?