Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Malé Ferrari Dino v rouše velkého 599 Fiorano

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Nové fotografie z Nürburgringu ukazují nejnovější přírůstek ze stáje Ferrari. Automobilka toto dítko stáje ještě veřejně nepřiznala, ale ono už se prohání na testovacích tratích, zatím v rouše zkráceného dvanáctiválcového kupé 599 GTB Fiorano.

Nástupce původního Dina by se na trh měl dostat už v roce 2009. Model vyráběný v letech 1968 až 1976 měl za řidičem umístěný šestiválec, jenže dnes už Ferrari do méně než osmi válců nepůjde. Model Dino zdědil jméno po synovi Enza Ferrari - Alfredinovi “Dino“ Ferrarim - a v novodobé historii značky má být prostředkem jak zdvojnásobit odbyt vozů.

Nejlevnější Ferrari F430, jaké si dnes můžete pořídit, příjde na zhruba 160 tisíc euro. Nový model se slabším osmiválcem (cca 300 kW), bude stát asi 100 až 110 tisíc euro. Kupé by mělo být s jistým časovým odstupem následováno spiderem.

I když Ferrari oficiálně nový model zatím tají, nejnovější fotografie ukazují mulu postavenou zkrácením karoserie Ferrari 599 GTB Fiorano. Pod tímto známým kabátem by mělo být nové dostupnější Ferrari.

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Avatar - hattori_hanzo
16. 8. 2007 15:00
To jsem z toho jelen srnec daněk...
Před nedávnem jsem četl rozhovor s Montezomolou a ten zase říkal že žádný baby Ferrari nebude... :-| Tak jako tak měli by na to jít opatrně,Ferrari je tím čím je proto že si ho nemůže koupit každej kdo má na to alespoň trochu prachy a pokud se ženou za každou cenu jen za co největšíma prodejníma číslama,tak by je to pak možná mohlo i mrzet! ;-\
16. 8. 2007 13:47
Konkurent r8
Pokud bude Dino neco jako je Audi r8 tak to bude neco(r8-supersport pro zacatecniky).Takze,ze by Dino,,ferrari pro zacatecniky"?