Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Maserati GT Coupé. Je to nový Mistral?

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Nástupci současných GranSportů již pilně polykají testovací kilometry ve střední Itálii.

Informací o nástupci současných dvoudveřových vozů značky Maserati zatím není mnoho. Podle zpráv, které máme k dispozici se vážně uvažuje o přechodu ke staronovým jménům, které by nastupující generaci Maserati vrátily auru, kterou vozy mívaly v šedesátých a sedmdesátých letech.

Jedním z možných jmen, která by si zasloužila znovuuvedení do výrobního programu Maserati je Mistral. To co vidíme na nejnovějších fotografiích je prototyp velkého kupé GT pro 2+2 cestující, které by mělo být opět dodáváno také jako spyder. Tentokrát však již pravděpodobně s pevnou skládací střechou.

Vpředu uložený vidlicový osmiválec vyvinutý s pomocí Ferrari bude mít podobnou konstrukci jako motor 4,2 V8 v Alfě Romeo 8C Competizione, ale pro účely Maserati bude zdvihový objem zvětšen na 4,5 l a výkon na více než 360 kW. Nový model bude mít osvědčenou lichoběžníkovou konstrukci náprav a adaptivní tlumení založené na principu Skyhook. Hovoří se o manuálních šestistupňových převodovkách, nové automatické alternativě ZF i osvědčené automatizované převodovce Cambiocorsa – převodovky uložené vždy u zadní nápravy.

Design bude využívat rysy Quattroporte, ale dlouhá a nízká silueta prozrazuje, že celkový vzhled bude mnohem impozantnější než u současných dvoudveřových vozů Maserati. Premiéra je očekávána na jarním ženevském autosalonu.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
23. 10. 2006 12:35
to je dost
no to je dost .. už mi ty omezené série a každopůlroční falefit nějak splývají ... :-)
Avatar - Pekelná Micinka
23. 10. 2006 10:55
Brutto
Nemůžu si pomoci, ale na té studiové fotce to vypadá hodně nevyvážené - snad to je fotomontáž... ;-\