Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz chystá sériový GL 420 CDI Bluetec a malé GLK proti BMW X3

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Mercedes-Benz rozšíří svou paletu SUV a terénních aut o dva nové modely, velký čistý offroad na naftu a malý GLK, který má ambice ukončit nadvládu BMW X3.

Sériová verze velkého SUV s čistým a současně úsporným provozem se právě připravuje. Z konceptu, představeného loni v Detritu, budou převzata některá řešení, ale jak už to u studií bývá, ne vše se dostane až do sériového modelu. Co zůstává je stejná maska jako u prototypu z roku 2005, ale širší blatníky ani kola o průměru 21 palců se do série neprobojovala. Vidlicový osmiválec 4,2 CDI má být důkazem, že i velmi velké a těžké SUV umí být přiměřeně úsporné a čisté. Pětimetrový automobil s motorem, který na kola posílá 700 Nm, má mít kombinovanou spotřebu asi 9,8 l/100 km.

Mercedes-Benz dokončuje také vývoj menšího bratra - modelové řady GL - který se pustí do tržního boje s BMW X3 a chystaným Audi Q5. GLK využívá platformu nového kombi Mercedes-Benz třídy C 4Matic. Očekává se, že pod kapotou budou převážně čtyřválce a šestiválce, ale vrcholnou verzí bude pravděpodobně osmiválec AMG. Většina verzí bude mít sedmistupňovou automatickou převodovku 7G-Tronic. Ceny by měly začínat na 35 tisících euro, zahájení prodeje je naplánováno na druhou polovinu roku 2008. Velmi pravděpodobná je výroba v německých Brémách, kde se již vyrábí Mercedes-Benz třídy C. Větší modely ML a GL vznikají v americkém závodě.

Ondřej Láník
Diskuze (11)
2. 5. 2007 15:05
retuš
ty retuše od Lehmanna sou pokaždý nějaký divný...bléé pryč s nim :no:
2. 5. 2007 15:04
retuš
ty retuše od Lehmanna sou pokaždý nějaký divný...bléé :no: pryč s nim
2. 5. 2007 11:47
JE TO TAM
Kdo již viděl v akci GL naživo... spadla mu brada. Mercedes opět tvoří dějiny designu. Dnes tedy i v tomto veskrze aktuálním segmentu. A jestliže vyjede malé GL, jako konkurent BMW X3... pak to bude událost roku. Přesně tohle trh potřebuje. Menší "všeho schopné" auto. BRAVO MERCEDES :yes:
Avatar - Blue Sun
2. 5. 2007 10:01
:(
Hezké je uvádět kombinovanou spotřebu dle evropské metodiky, která s reálnou jízdou nemá moc společného. Deset na sto... při cyklu, kterého nikdo běžně nedosáhne. Takže tak patnáct ve městě, patnáct na dálnici (s tímhle sotva někdo bude dodržovat limity), deset možná na meziměstu...