Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLK

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Rodinka SUV Mercedesu bude brzy kompletní. K třídě ML a GL se přidá kompaktní SUV GLK.

Trojcípá hvězda bude zdobit další SUV. Po třídě ML a obrovském SUV GL, které svádí na trhu spíše ideový souboj s Audi Q7, stuttgartský výrobce představí kompaktní luxusní SUV s označením GLK. Mercedes-Benz GLK vyrostl na podvozku nové třídy C, jejíž premiéra se očekává už za několik měsíců na autosalonu v Ženevě.

Nové GLK bude designem zřejmě bližší třídě GL než ML, očekávat tedy můžeme hranatější tvary, trochu méně dynamiky, ale zase drsnější výraz. Pohon nového modelu zajistí známé čtyř i šestiválce, později se dostane na osmiválec AMG. Pohon všech kol i nápravy jsou převzaty z ostatních modelů bez větších změn.

Nepochybně velkolepé představení modelu, se kterým chce Mercedes konečně ukončit nadvládu BMW v segmentu kompaktních luxusních SUV a poprat se i s chystaným Audi Q5, proběhne buď příští rok ve Frankfurtu nebo o půl roku později v Ženevě.

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Avatar - donPedro
4. 12. 2006 16:23
No ... tedy ... emh ...
tož klajne GL, a já bláhový byl v očekávání klajne ML. No ale asi v MB usoudili že MLK už by bylo moc klajne. A bráno z druhého úhlu pohledu, nejsem potencionální kupec ani jednoho, může mi to býti tedy vpodstatě šumafuk. Tož tedy vlastně ... vlastně nic. P.S. Bulvární SpyFotos snad ani nemá cenu hodnotit.
4. 12. 2006 12:39
Dalsi kus do zbierky...
...pre fanusikov MB. Pre niektorych dalsia prisera na kolesach, Mercedes, to meno by mali predsa len skor reprezentovat luxusne limuziny, nie traktory.... Ale tie vyrezy blatnikov som uz niekde vide....Yeti ma rovnake...