Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Smart ForTwo Brabus na sněhu

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Nový ForTwo se opět představí i v evoluční verzi.

Je to jen pár týdnů, co Smart staticky představil novou generaci klíčového modelu ForTwo, a už jsou zde první fotografie jedné z odvozených verzí. Dvorní dodavatel tuningových úprav Brabus se v minulé generaci odvážil umístit mezi zadní kola motor o výkonu 101 koňských sil a přesně tolik vozů nejdražší série Brabus Ultimate 101 vyrobil. K dispozici byly černé a červené vozy, které uměly jezdit rychlostí až 160 km/h a akcelerovat z 0 na 100 km/h za 11,2 s.

Nyní se hovoří o silnější evoluční verzi s 81 kW, tedy přibližně 110 koňskými silami. Pro větší, robustnější a bezpečnější automobil to nebude zásadní technický problém už proto, že karoserie byla od počátku navrhována v obou provedeních - jako uzavřená i jako otevřená - a tak má více než dostatečnou tuhost. Fotograf zachytil jeden z prvních prototypů, který se od standardních Smartů liší jen novými koncovkami výfuků umístěnými uprostřed a přítomností nových nárazníků. Uvnitř produkční verze nebudou scházet luxusní prvky jako čalounění z pravé kůže, sportovní volant, vzhled exteriéru dozajista vylepší originální kola z lehkých slitin.

Ondřej Láník
Diskuze (6)
5. 1. 2007 13:58
Drobek
Na můj vkus je designová změna oproti starému modelu velmi malá,nicméně hlavní rozdíl bude asi uschován pod kapotou.Jinak tenhle vyladěný drobek bude dobré žihadlo.To zas budou ženské závodit po městě... >:D :yes: