Stavebnice LEGO® pomáhají od stresu. Oslavte jimi světový den hraní

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Dnes je Světový den hraní a my v redakci Auto.cz jsme se rozhodli odpočinout si od každodenního stresu a zúčastnit se netradiční soutěže se stavebnicemi LEGO®. Jak nám to šlo?

Víte, že globální studie mezinárodního kostičkového gigantu LEGO odhalila, že trpíme významným deficitem v oblasti hraní? Až pětina dětí v Česku týdně stráví hraním méně času, než kolik většina dospělých lidí denně věnuje svým chytrým telefonům. S dnešním Světovým dnem hraní tak společnost LEGO vybízí rodiny, aby zábavě a hrám věnovali více času, protože bezmála polovina rodičů v Česku (až 45 %) dává přednost kariéře a úspěchu před hrou svých dětí.

Společnost LEGO spouští novou kampaň „Hravost je tvá superschopnost“, kterou chce ukázat na celosvětový nedostatek času na hraní si mezi dětmi a inspiruje rodiny, aby změnily priority a hru zapojili ve větší míře. I zapojení pár minut hraní denně do rodinného programu významně přispívá k rozvoji dítěte a pomáhá ke zkvalitnění rodinné pohody.

Video se připravuje ...

Nejnovější kampaň čerpá zjištění z nedávné celosvětové studie, zahrnující i Česko, a zdůrazňuje, že většina dětí tráví zábavnou hrou pouze 2 procenta času z celého svého týdne. To je přibližně 7 hodin čistého času. Studie současně zjistila, že průměrný dospělý člověk stráví „scrollováním“ na svém chytrém telefonu až 26 hodin týdně, tedy v průměru více než 3,5 hodiny denně. Výsledek je to znepokojující, protože hra má pozitivní přínos pro rozvoj schopností dítěte.

A odpočinout si od každodenního stresu a pracovního nasazení jsme se rozhodli i my v redakci. V netradiční soutěži jsme vyzvali na souboj naše kolegy z ostatních redakcí mediálního domu Czech News Center, když jsme se utkali ve stavění stavebnic z řady LEGO Creator 3v1. Jak se nám vedlo můžete vidět v reality show sledující soutěž od úvodního losování stavebnic až k vyhlášení výsledků. 

Během našeho stavění jsme současně zjistili, že kostky LEGO pomáhají k relaxu a dovolí vám zapomenout na nepříjemnosti dnešního uspěchaného světa. Inspirujete se námi, vyberte si svou stavebnici LEGO a pusťte se do zábavného odpočinku. Světový den hraní je dobrým začátkem, jak se spolu se svými dětmi můžete začít věnovat novému koníčku.

Více informací najdete na www.lego.com/cs-cz/world-play-day.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
18. 10. 2023 09:06
Re: Lego...
Ale mam sajn ako o jednom, tak o druhom a tvoje vyjadrenie o specialnych dieloch a nemoznost stavat nieco mimo, len dokazuju ako maaalo o legu vies. Rovnako ked mi vycitas nieco co plati na teba a cez svoju bohorovnost nevidis aky si obmedzeny.
14. 10. 2023 23:25
Re: Lego...
Zrejme nemáš ani šajn o možnostiach stavebníc typu Merkur, priateľu.
Absolútne si nepochopil, v čom Lego na Merkur nemá a nikdy mať nebude.
Tým, že Lego vyžaduje veľké množstvo špeciálnych dielov a staviaš prakticky len podľa návodu to, čo je nakreslené na krabici, máš veľké mantinely, ktoré sú veľkou prekážkou kreativity a fantázie. A nakoniec nevieš ani čítať, prípadne chápať písaný text - napísal som, že z dvoch stavebníc som dokázal postaviť všetko, čo som chcel, a nepotreboval som na to haldy dielov, ako je to bežné v prípade Lega.
Dnešný svet ide do ***e, lebo mnoho ľudí uvažuje ako ty - hľadajú ľahké riešenia namiesto logických a správnych. Keď vo firme vedúci montáže zahlási, že potrebuje dokúpiť " také veľké skrutky s jemným drážkovaním", tak je jasné, že niečo nie je v poriadku. Asi tiež vyrástol na Legu.
13. 10. 2023 14:37
Re: Lego...
A ani nemusi, kedze uz je davno daleko pred nimi.
Ano merkur bol super v case, ked s nim pan Vancl prisiel, aj dlho potom. Lego ale dnes dominuje a vobec sa ani nemusi hrat na to, ci na nejaky merkur a podobne ma, ked nehraju nielenze rovnaku ligu, ale to nie je ani rovnaky sport. U technicu a zlozitejsich strojov sa medze fantazie nekladu + moznosti pridania elektroniky, dialkoveho ovladania atd.

To, co tebe na merkure vyhovuje mne zase vadilo - miesto riesenia problemu sa clovek natahuje s matickami a skrutkami.

Tiez sa pozri na dnesnu ponuku merkuru - pretoze to, co vycitas legu je u tych kovovych stavebnic presne to iste, postavis z toho jednu vec a ked chces nieco viac musis toho mat milion. Cenovo tiez nic moc a ziskas akurat hromadu zeleza, z ktoreho postavis len tu hrubu techniku, vizual nejake to polstorocie zaostava.
13. 10. 2023 06:55
Re: Lego...
Máš pravdu, ale je fakt divné, keď deti stavajú lode a lietadlá z tehál ako murári...
Naviac na väčšinu modelov u Lega potrebuješ okrem štandardných dielov veľkú hromadu špeciálnych - čo je pre výrobcu a obchod super, lebo môžu produkovať a predávať stále viac stavebníc. Ja som mal stavebnice Merkur za celý život dve (väčšiu a menšiu), ale postavil som z nich úplne všetko.
12. 10. 2023 16:46
Re: Lego...
lego umi i auta, lode, letadla, lokomotivy ..., zalezi na tom jakou stavebnici koupis
mame toho asi 3 pradelni kose a asi milion kosticek...
ja se snazim detem podsouvat merkur, protoze prinejmensim pro zrucnost a jemnou motoriku je mnohem lepsi, ale lego bohuzel vyhrava,