Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lego má nový model pro autaře, závodní Peugeot 9X8 24H Le Mans

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nová stavebnice s 1775 kostkami nabídne autentický motor i svítící prvky.

Společnost Lego nás v poslední době zásobovala parádní řádkou propracovaných modelů slavných automobilů, včetně nového a starého Land Roveru Defender, klasického Porsche 911, Fordu GT, Bugatti Chiron, Lamborghini Sian, Ferrari Daytona, Aston Martinu DB5 s řadou vylepšení ve stylu Jamese Bonda nebo Fordu F-150 Raptor. Nyní přichází s novým modelem pro autaře, který pochází ze série technicky propracovaných modelů Lego Technic.

Video se připravuje ...

Inspirací nového modelu je závodní speciál Peugeot 9X8, představený v roce 2019 jako nástupce modelů 905 a 908. Peugeot 9X8 přitom sází na hybridní pohon, jehož základem je twin-turbo přeplňovaný motor V6 o výkonu 500 kW, pohánějící zadní kola, který doplňuje elektromotor o výkonu 200 kW, pohánějící přední kola. Kombinovaný výkon tak dosahuje až 700 kW.

Teď už se ale pojďme podívat na samotný model, který vznikal ve spolupráci s automobilkou. Jde tak o propracovanou kopii závodního vozu v měřítku 1:10, kterému nechybí replika pohonného ústrojí včetně motoru V6 s pohybujícími se písty, řízení předních kol, sedmistupňová převodovka, funkční odpružení nebo svítící prvky exteriéru.

Model má 1775 dílků a po sestavení měří 50 centimetrů na délku, 13 centimetrů na výšku a 22 centimetrů na výšku. S ohledem na detailnost modelu a počet dílků pak nejspíš nepřekvapí, že je určen pro dospělé stavitele, tedy 18+.

Lego Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar už je přitom vystaven i na Lego e-shopu jako stavebnice číslo 42156. Objednat půjde od 1. května, přičemž cena byla stanovena na 5099 Kč. Není to sice málo, hotový model však vypadá parádně a jistě nabídne skvělou zábavu při stavění.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme