Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová skládačka je nejlevnější cesta k propracovanému Defenderu

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Sběratelská edice legendární stavebnice připomíná původ Defenderu. Krabice obsahuje přes 2.300 dílků kompletovaných krok po kroku podle přiloženého návodu.

Aktuální Land Rover Defender interně značený L663 je pěkně navržený, pohodlný a neuvěřitelně schopný univerzál dostupný s pětilitrovým osmiválcem, přesto jeho aura nedosahuje kvalit zakladatele rodu. Charismatičtější praotec řady 90 dominuje klasickým designem vyzařující zvláštní okouzlení platné na mladé i starší fanoušky aut.

Pořízení zachovalého Defenderu 90 je stále dražší událostí relativně zachráněnou novou stavebnicí Lego. Firma představila sadu kostek, která dává dohromady zmenšeninu plně vybaveného Defenderu 90. Plastový model sotva nahradí pojízdný originál, přesto je alternativa za 6.099 Kč milým uspokojením všech generací.

Sada Land Rover Classic Defender 90 ze série Lego Icons bude od 4. dubna dostupná přes oficiální e-shop v České republice (přednostní nákup pro členy klubu VIP začíná o tři dny dříve). Distribuce doporučuje plnoletost, ačkoliv 2.336 kostek složí i mladší jedinci vybaveni trpělivostí. Po dodržení přiloženého návodu vznikne výstavní hračka o délce 32 centimetrů (šířka a výška je zhruba poloviční).

Video se připravuje ...

Poskládaný off-road potěší funkčním řízením, odpružením, měkkými pneumatikami, otevíráním dveří nebo vyklápěním kapoty. Ještě propracovanější jsou autentické detaily exteriéru i interiéru inspirované Defenderem 90 z roku 1983. Věrné kopii padne také volitelné příslušenství jako rezervní kolo, hasicí přístroj, naviják, kanystry a vyprošťovací desky.

Sběratelská edice oslavuje 75 let výroby. Firma Lego je na historický milník právem pyšná. „Sada Land Rover Classic Defender 90 nabízí milovníkům Land Roverů a Lega strhující stavitelský zážitek. Model je věrnou replikou původního vozu z roku 1983, má funkční volant, tlumiče a autentické detaily interiéru. Vůz si můžeš sestavit dvěma různými způsoby, takže si buď postavíš parádního kombíka, nebo přidáš další doplňky a vyrazíš na epická terénní dobrodružství,“ píše oficiální české zastoupení.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

2. 4. 2023 12:11
3D tisk
Kdo má 3D tiskárnu, může si vytisknout RC verzi: https://3dsets.com/…andy-4x4-lineup/