Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Levorg Layback přijíždí v holinkách. Zapadne mezi crosstrek a outback

Marek Bednář
Diskuze (0)

Nové provedení Subaru Levorg s názvem Layback nabídne dvaceticentimetrovou světlou výšku a lehké oplastování kolem dokola. Pod kapotou je osmnáctistovka, pohon všech kol je samozřejmostí. Mimo Japonsko se však pravděpodobně nepodívá.

Japonská nabídka značky Subaru se rozrůstá o nový přizvednutý kombík. Jmenuje se Levorg Layback a s délkou 477 cm zapadne mezi menší crosstrek a velký, luxusní outback. V souladu se svým zaměřením na něm také vidíme plastové lemy blatníků či prahů a dolní hrany nárazníků.

Automobilka Subaru ovšem nedělá nic jen proto, aby to nějak vypadalo, takže layback má také důstojnou světlou výšku 20 cm. Pod kapotou je plochý 1,8l čtyřválec, který díky přeplňování dává 177 koní a 300 Nm, směřujících na všechna kola skrz bezestupňovou převodovku.

Video se připravuje ...

Interiér nabídne dvoubarevné čalounění, které v závislosti na výbavě bude látkové či kožené. Zajímavým doplňkem je oranžové prošívání na volantu a palubní desce, vůz může mít střešní okno a vyhřívaná i zadní sedadla. Jsou tu také nabíjecí porty USB-A a USB-C pro obě řady sedadel.

Po stránce displejů je možné vůz vybavit 12,3“ digitálním přístrojovým štítem a 11,6“ centrální obrazovkou infotainmentu. Také je k mání ambientní osvětlení, audiosystém Harman Kardon či balík jízdních asistentů a hlídačů Eyesight X. Zavazadelník má 561 litrů objemu před sklopením zadních opěradel.

Automobilka rovnou k vozu nabízí různé příslušenství k drobné proměně vzhledu, např. jinou masku chladiče, nástavce prahů s chromovanými lištami, lakované lemy blatníků či lakované panely na rohy předního nárazníku, které nabídnou i další pár světel pro denní svícení.

Ceník zatím není na světě a není ani jisté, zda se bude Levorg Layback prodávat jen v Japonsku, nebo zamíří i na jiné trhy. Pravděpodobné to ale příliš není, neb levorg jako model se prodává pouze v Japonsku. V Austrálii je k mání pod jménem WRX Sportswagon.

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme