Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Levorg stále žije. Doma nabídne edici pro dobrodruhy

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Praktický i zábavný kombík dostane dobrodružněji laděnou verzi, která vsadí na styl SUV a crossoverů.

Z evropské nabídky Subaru sice model Levorg již zmizel, na svém domácím japonském trhu ovšem stále žije. Vůz se od roku 2020 nabízí již v druhé generaci, která navíc brzy dostane novou verzi. Ta dostala jméno Layback, představena by měla být během podzimu a vsadit by měla na dobrodružný styl SUV a crossoverů.

Nová verze byla podle automobilky vyvinuta speciálně pro japonský trh, kam by měla přinést unikátní SUV. Z dosud známého popisu se však zdá, že by nové Subaru Levorg Layback mohlo být spíše menší alternativou k populárnímu Subaru Outback.

Video se připravuje ...

Společně s oznámením nového modelu zveřejnila automobilka i několik snímků, které nabízí první ochutnávku pozměněného designu. Model Layback tak dostane například přepracovaný přední nárazník, který zaujme výraznými nasávacími otvory po stranách.

Nová je také maska chladiče, která je širší a zdobí ji chromovaná linka, propojující přední LED světlomety. V podbězích s plastovými lemy vidíme nově tvarovaná hliníková kola a nechybí ani plastová ochrana prahů. Jediný pohled do kabiny prozrazuje dvoubarevné kožené čalounění se zlatým prošíváním.

Technické specifikace zatím automobilka nezveřejnila, nabízí se však předpoklad, že s ohledem na lepší vlastnosti v terénu nabídne Levorg vyšší světlou výšku a upravené komponenty podvozku. Standardem je pak osvědčený pohon všech kol Subaru Symmetrical AWD.

Pod kapotou se mohou objevit hned dvě pohonné jednotky, v obou případech turbem přeplňovaný čtyřválcový boxer, sdílené s běžným Levorgem. Základem je 1,8litrový motor, který nabízí nejvyšší výkon 130 kW, výkonnější 2,4litrová motorizace (sdílená s aktuálním WRX) nabízí 202 kW.

Automobilka plánuje spustit předprodej na domácím trhu během sedmého září, je tedy velmi pravděpodobné, že se o novince již brzy dozvíme bližší informace. S ohledem na nedostupnost základního Levorgu na našem trhu se však obáváme, že nedorazí ani verze Layback, jakkoliv by mohla oslovit více zákazníků než klasický kombík. 

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme