Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki S4X: premiéra v Ženevě

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Nové Suzuki S4X, dvojče Fiatu Sedici, se představí na autosalonu v Ženevě, na první fotografie se ovšem můžete podívat už nyní.

Že Suzuki spolupracovalo na vývoji nového SUV s Fiatem, není žádná novinka. Fiat se už výsledkem vzájemné spolupráce pochlubil, výstavní premiéru naplánoval na boloňský autosalon a první vážnou zkoušku připravil novému automobilu na zimní olympiádu v Turíně, kde bude sedici oficiální vozem. To Suzuki si dává více na čas. Produkci novinky S4X spustí sice už v prosinci, ale veřejnosti novinku ukáže až na jarním ženevském autosalonu.

Vnější kabát S4X se od Fiatu Sedici výrazně neliší, přizpůsobit ostatním modelům se designéři snažili především přední část. Oba vozy se budou vyrábět v továrně Suzuki v Maďarsku, 40 000 modelů vyjede se znakem Suzuki, 20 000 modelů se znakem Fiatu. Suzuki nabídne S4X s elektronicky řízeným pohonem všech kol a třemi motory. Dvě zážehové jednotky s objemy 1.5 a 1.6 litru vyvinou výkon 73 a 78 kW a točivý moment 143 a 145 Nm.

Vznětová jednotka s objemem 1.9 litru vyvine maximální výkon 88 kW a točivý moment 280 Nm při 2000 otáčkách a bude vybavena filtrem pevných částic, ABS s EBD. Elektronický stabilizační systém ESP bude dostupný za příplatek.

Libor Zezulka
Diskuze (8)