Svět motorů 48/2012: Srovnávací test - Peugeot 208 1.2 vs. Renault Clio 0.9 Tce

Vitek
Diskuze (6)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Výroba vozidel v Česku. Nové čerpací stanice. Náklady za zranění a smrt na silnicích. Závěr Nejvyššího soudu. Záhadný střelec z německých dálnic. Podivný autosalon s holčičkami v bikinách.

Reportáž - Extrémy Škody Octavia první generace

Jedničková dospěla do fáze, kdy ji v bazarech najdete obrostlou mechem za symbolický peníz. Na druhé straně se ale prodávají čerstvé skvosty jak z výrobního pásu!

Mix

Octavia III chycena při natáčení reklamy. Nový turbodiesel Hondy. Strč si porsche do zdi. Koncept Mercedes-Benz Ener-G-Force. Motocyklové novinky Hondy.

Jízdní dojmy - Opel Adam

Umí hýřit barvami, vystoupit z davu a strhnout na sebe pozornost. Dokáže být elegantní a také splynout s okolím. Individualizace vzhledu a výbav má snad miliony možností.

Jízdní dojmy - Peugeot 301

Poprvé jsme se svezli svezli v Turecku. V zemi pro sedany zaslíbené, navíc s terénním charakterem silnic. Lepší podmínky jsme si nemohli přát!

Srovnávací test - Peugeot 208 1.2 vs. Renault Clio 0.9 Tce

Dvě horké francouzské novinky mezi malými městskými vozy proti sobě. Tři válce, dvě auta, jedno turbo. Která koncepce je lepší? Na to jsme byli také zvědavi.

svetmotoru svetmotoru

Test - Suzuki Jimny 1.3 VVT JLX

S novou přídí a drobnými vylepšeními vyráží do neuvěřitelné patnácté sezóny své offroadové kariéry.

Test - Audi S6

Je vzácným důkazem toho, že ekologická zlepšení nemusejí být pouze formální, ani nemusejí nahlodávat technickou podstatu věci.

Test - Dacia Lodgy 1.5 dCi Exception

Mezi sedmimístnými vozy je bezkonkurenčně nejlevnější. Má ale smysl přemýšlet o nejdražší verzi s nejsilnějším dieselem?

Bazar - Mercedes-Benz C (W204)

Poslední generace není uvnitř nesmyslně stísněná a kombi v pohodě stačí jako rodinný vůz. Mechanika je robustní a ceny pětiletých kusů už padají i ke třísettisícové hranici.

Historie - Autobianchi

Malé „auto pro dámy ze středních vrstev“, prošlapávalo cestu technologiím mířícím do levnějších fiatů: plastové karoserii i přednímu pohonu.

Mix

Registrace aut v Evropě. Nehody na letních pneu. Dálniční kupony 2013. Billboardy u silnic. Znáte značky v Rumunsku? Pohonné hmoty pod lupou (5. díl).

Téma - Novinky u řidičáků v roce 2013

Nejeden automobilista si nadělí pod stromeček stopětadvacítkový skútr. Od ledna ho smí řídit, přestože na něm nikdy nejel. Co dalšího se chystá?

ÚAMK radí - Parkování ve městech

Aby se městy dalo skrz parkující auta vůbec projít, byly zavedeny parkovací zóny. Jejich smyslem je umožnit krátkodobé stání všem.

svetmotoru svetmotoru

Otázky

Občanský průkaz s sebou. Reklamace pneumatik koupených na internetu. Záludnosti předjíždění. Tajemný vůz.

Aktuální slevy - Cenový jmenovatel

Nelákají na nejnovější technologie ani designové výstřelky. Hlavní kritérium jejich volby představuje cena.

Rozhovor - Dasha

Když potkáte za volantem toyoty na silnici krásnou zpěvačku, může se stát, že vás počastuje i hrubším výrazem. V běžném životě se však jedná o velmi slušnou dámu.

Mix

Nové muzeum Škody

Mix

Dakar 2013. Michal Matějovský a Petr Fulín vybojovali bronz v Poháru národů cestovních vozů. Opepl Adam vstupuje do rallye. Španěl Dani Sordo se vrací do Citroënu. V Macau zahynul motocyklista. Automotodrom Brno prodělal na MotoGP 40 milionů korun.

Rozhovor - Karel Abraham a Martin Prokop

Jezdí v nejvyšších patrech motoristického sportu - mistrovství světa. Silniční motocykl v MotoGP sedlá Karel Abraham a s rallyeovým speciálem WRC jezdí Martin Prokop.

Reportáž - Setkání mistrů 2012

Pro dva jezdce bylo v něčem první. Martin Prokop jel letos premiérově v Česku, Martin Semerád startoval poprvé od své havárie. Oba vyhráli.

svetmotoru svetmotoru

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (6)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
25. 11. 2012 11:16
Re: se divím ...
Třeba na tom něco bude. :-)Předpokládám, že ten souboj bude hodně vyrovnaný. Výhodou u Clia je to, že interiér vypadá i u základních výbav docela dobře. P208 působí hodnotně až u vyšších výbav. Naopak u Clia se dá hodně zkazit špatnou individualizací.
Avatar - woody-alien
25. 11. 2012 11:00
Re: se divím ...
Jj, a taky je to malý vzadu, hraje to na efekt, ve vracečkách vadí ESP a rezerva je pod autem. Prostě další francouzskej šunt.... ;-)
25. 11. 2012 10:35
Re: se divím ...
Stejně by tam bylo jen dopočtu (i když by asi vyhrálo). Navíc je tam Clio 0.9 TCe, tak se v testu asi dozvíme, jak to na dálnici ve 140 točí a žere a bude hotovo.
Avatar - woody-alien
25. 11. 2012 10:31
Re: se divím ...
Proč hned nasazovat dělostřelectvo, když špuntovka (Fabie) by bohatě stačila... ;-) >:D
Avatar - matii
25. 11. 2012 10:19
se divím ...
... že jste k tomu nehodili ještě Polo. Jak teď vyberete vítěze???! >:-[]