Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Švýcarská společnost chystá návrat Ferrari Testarossa. Dorazí jako restomod

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Švýcarská firma Officine Fioravanti plánuje "omlazení" jednoho z nejikoničtějších aut 80. let minulého století.

Společnost totiž pracuje na restomodu Ferrari Testarossa. Vůz si zachová svůj slavný design, firma však zároveň dodá modernější techniku. Cílem pak, je aby italský supersport byl schopen dosáhnout maximální rychlosti 320 km/h.

Plánované modifikace mají kromě pravděpodobných úprav pohonného ústrojí spojených s jistým zvýšením výkonu zahrnovat například instalaci systému ABS a kontroly trakce.

Restomod bude také ve srovnání s původní Testarossou o 120 kilogramů lehčí, vážit by měl 1588 kg. Mezi další novinky patří modernizace zavěšení, použití adaptivních tlumičů Öhlins nebo nastavitelných stabilizátorů. Brzdy dodá Brembo - a půjde o soustavu v závodní specifikaci.

Exteriér tedy zůstane bez změn, několik drobností se však promění v kabině. Švýcaři počítají s novým koženým čalouněním a s výměnou originálních plastových dílů za nové z hliníku. Hezkým detailem je zachování původního autotelefonu.

Officine Fioravanti zatím svou Testarossu ukázala jen jako maskovaný prototyp, k úplnému představení však má dojít už brzy. Po dokončení prvního kusu by se společnost ráda pustila do přestavby dalších exemplářů, pokud se najdou zákazníci, kteří budou ochotni za tento restomod zaplatit jistě nemalou sumu.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

11. 5. 2021 06:32
Sud
No len aby sa s nimi Ferrari nesudilo...take projekty im vadia :D