Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento model Bentley Continental GT stojí jako nová (a skutečná) Dacia

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli máte v garáži nové Bentley Continental GT, možná by se vám mohla hodit i jeho přesná zmenšená kopie. Třeba jako dekorace do kanceláře.

Britská automobilka má řešení. Představila totiž model nového Continentalu GT v měřítku 1:8, jehož vzhled si zákazník může individualizovat přesně podle svého přání.

Tahle "hračka", která je 78 cm dlouhá, 40 cm široká a 24,4 cm vysoká, však není zrovna levná. Objednat si ji můžete za 6.995 liber, což je v přepočtu asi 204 tisíc korun.

Pro srovnání, na 204.900 Kč startují ceny nové Dacie Logan MCV.

Exkluzivní model Continentalu GT je k dispozici jako kupé i kabriolet. Tvoří ho prý více než 1000 dílů a do velké míry ruční výroba zabere asi 300 hodin. Ostatně doba dodání se pohybuje okolo 20 týdnů.

Zákazníci si přitom mohou s designem opravdu vyhrát, volit lze nejen barvu karoserie, ale také třeba provedení kol, brzdových třmenů, sedadel (včetně prošívání) nebo dokonce koberečků. Vybírat můžete i mezi levostranným a pravostranným řízením.

Pokud je na vás ale 200 tisíc hodně, ale přesto byste nějaký oficiální model od Bentley měli doma rádi, nemusíte zoufat. V oficiálním obchodě lze najít i levnější možnosti.

Například Continental GT v měřítku 1:43, samozřejmě už ne tak propracovaný a individualizovatelný, stojí 85 liber, tedy asi 2480 korun. Nejlevnější je model v měřítku 1:64 za 12 liber, což je 350 korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

10. 8. 2020 20:04
spotreba?
Prsim vas, kolik to zere? Karlik jezdi s naftou za 9 a nejde mu se dostat na 6. Tak jen s tou tezkou nohou aby ho to netrapilo, klucika