Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento přívěs je starý skoro 50 let. Šikovný pár jej přestavěl na úžasné bydlení na kolech

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Okouzlující karavan postrádá výdobytky současného kempování, ale chytře rozvržený prostor modernu překonává geniem loci. Příjemnou atmosféru sdílí dva dospělí a dva psi.

Zachovat autentické detaily u bezmála padesátiletého obytného přívěsu bylo složité. Partneři Zack a Ariane chtěli spojit originální prostory s novými možnostmi cestování. Vintage karavan jim po úpravě poskytl domov prostoupený neopakovatelnou atmosférou. Retro styl evidentně prospívá oběma nájemníkům doprovázenými dvěma psy.

Ariane se v úvodu videoprohlídky pochlubila nejoblíbenější částí neboli kuchyní. Krátkou pracovní plochu si prodlužuje výsuvnou policí a v případě potřeby stačí uklidit z linky sadu nožů nebo mísu s ovocem. Hned dvojitý dřez plní tekoucí voda a kompletní potřeby kuchařky zakončuje lednice nebo plynový sporák s prozatím nefunkční troubou, které doplňuje množství úložných skříněk, polic a šuplíků.

Video se připravuje ...

Za velice důležitou součást pocitu domova Ariane označuje prostor za vchodovými dveřmi. Do miniaturního zádveří patří klíče a všechny další drobnosti zabydlené domácnosti (nůžky, lepící pásky, propisky, papíry, svítilny, baterky, hračky pro psa apod.). Neméně podstatným místem je čelo retro přívěsu zastupující kompletně prosklenou ložnici, knihovnu a relaxační kout.

Dvojice zažila nechuť k zaměstnání v kanceláři, vzpomínky na desítky hodin týdně za stolem a náznaky vyhoření nejlépe léčí parkování v lese, drobný déšť, svíčky a hlavně odpočinek v útulných peřinách pod množstvím pokojových květin. Mezi květináče se vměstnala doplňková šatna tvořena taškami či boxy na vyvýšené polici.

Chytře řešený karavan je uvnitř i vně zbarven vzory a barvami odpovídající stylu Zacka a Ariane. Retro vzory či pastelové barvy jsou charakteristické celkovému pojetí života svobodomyslného páru. Slabší povahy mohou mít problém s motivem hada plazícího se po podlaze přes celý karavan. Příjemnější jsou labutě v růžové koupelně spojené s plnohodnotnou toaletou.    

Při posezení v překvapivě velké jídelní části Zack připomněl, že mnoho prvků je původních. Rovnou ukázal další schránky a praktická řešení každého centimetru. Pro dva dospělé a stejný počet psů nic nechybí, zásoby se vozí s sebou včetně energie. Kromě plynových lahví se hodí cca 150 litrů vody a elektřina uložena v bateriích dobíjených solárními panely (pevnými i přenosnými). Počasí ovlivňuje nezávislost cestovatelů, ani jeden by aktuální domov nevyměnil.

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Doporučujeme