Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 má na kontě první vážnou nehodu. Skončila v potoce

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Americký výrobce automobilů pozvolna spouští dodávky Modelu 3 k prvním zákazníkům. Na kontě tak máme nejen první hodnocení, ale i menší či větší nehody.

Jak víme z posledních týdnů minulého roku, produkce Modelu 3 nešla v režii automobilky Tesla zcela podle představ. Vůz zatím doručila jen hrstce úvodních zákazníků, ostatní si museli počkat, v tom horším případě doma elektromobil stále nemají.

Musíme si vystačit alespoň s tím, co máme. Reakce na novinku jsou ze stran zákazníků skrze pozitivní, dozvídáme se ale o drobných vadách zejména v oblasti kvality zpracování. Internetem už proběhly i první snímky poškozených Tesel. Tu šlo o odřený nárazník, jinde zase o pohmožděnou karoserii po srážce se srnkou.

O první velké nehodě jsme se ale doslechli až nyní. Model 3 skončil v kalifornském Morgan Hill ze zatím neuvedených příčin v potoce. Tamní média ani policie zatím neposkytují ani informace o počtu cestujících či jejich stavu.

Jediným vodítkem je tak přiložená fotografie a informace od Jonathana Brusca, jenž ve městě bydlí. Ten uvedl, že řidič ztratil kontrolu nad vozem na „téčku“ a ze silnice vylétl rovnou do přilehlého potoka.

Informace o nehodě je vodou na mlýn pochybovačům, kteří tvrdí, že bezpečnost výrobků Tesly není na nejlepší úrovni. Zástupci automobilky jsou ale jiného názoru: „Úvodní výsledky crash testů jsou pozitivní a jen podtrhují zahájení výroby v naplánovaném termínu,“ stále před časem v oficiální tiskové zprávě. Pravdou ale je, že podrobné výsledky testů jsme zatím neviděli.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
18. 2. 2018 20:11
TESLA TrESLA do stromu ...
No a čo?
18. 1. 2018 00:27
Re: Re:.
.
18. 1. 2018 00:14
Re: Tento článek...
No, asi nevím úplně přesně kdo je ten pravý tesla haters. Že Muskovy projekty hladově nežeru však přiznávám, protože mnohé, z mého pohledu, považuji za hoštaplerství, jen na jakési vyšší úrovni. Kde je, v tomto případě, hranice mezi vizionářem a hochštaplerem asi musí ukázat jen čas. Dílčí, nejlépe ohromující, úspěchy - výsledky, jsou vždy základním předpokladem megapodvodů, meaga letadel, pyramid, Ponziho schémat v nové podobě. A čert vem i to, že postaví továrny a zaměstná do zhroucení i tisíce lidí. Mezi ultas antitesla se ale i tak úplně nepočítám.

Přesto všechno se stále snažím používat zdravý rozum co to jen jde. A hlavně jak to cítím. Někdy, aby to nebylo moc jalové, to malinko přiokořením, přivyhrotím a hospodsky zjednoduším, přiznávám, mnohdy se tím i bavím.

Takže, zejména za poslední větu, :yes: a děkuji.
Avatar - Hotwire
17. 1. 2018 23:50
Re: Leda že!!!!
>:D >:D >:D Tak to si ma pred spanim pekne rozosmial. :yes: :yes: :yes:
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2018 21:50
Re: Leda že!!!!
urobil asi podla mna dobre... tejto znacke by som z hladiska kvality a spolahlivosti dal este cas... predsa len dat takmer melon za nejaky nekvalitny hokus pokus nie je sranda... teda aspon mne to nepride vtipne z pohladu zakaznika ktory si svoje peniaze na auto poctivo zarobil a nasetril ... lebo jasne vyrobca ma mozno iny pohlad .. tomu ide skor o biznis a hlavne cim skor vyrobit a predat...

ked uz nieco elektricke v sucasnosti tak za mna najskor asi asi leaf soul alebo ioniq ;-)