Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obyčejně vypadající Tesla skrývá tajemství. Je první svého druhu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Pokud pro vás standardní Tesla není dostatečně bezpečná, můžete sáhnout po alternativě od společnosti Armormax. Ta z ní totiž vytvořila nejrychlejší obrněný vůz na světě.

Video se připravuje ...

Informace o „nejrychlejším obrněném autě světa“ sice pochází přímo od tvůrčí společnosti Armormax, ale nemáme důvod nevěřit. Jen těžko bychom asi hledali neprůstřelný vůz, který disponuje obdobnými schopnostmi, jako tento americký elektromobil.

Tesla S P100D prošla několika zásadními proměnami: prostor pro cestující je pancéřovaný lehkými lamináty ze syntetických vláken (o 80 % lehčí než tradiční ocelové pancéřování), kromě dveří či střechy se to týká i podlahy či sloupků. Původní okna byla nahrazena vrstvenými skly, která jsou bezpečnější, ale zároveň disponují stejným designem a výhledem z auta.

Kromě těchto změn dostala Tesla i vyspělejší zavěšení, jiné pneumatiky a decentnější bezpečnostní ochrany technologií v útrobách. Tvůrci se chlubí, že všechny tyto změny mají minimální vliv na schopnosti auta, které standardně z klidu na stovku zrychluje 2,4 sekundy. Všechny výše vyjmenované prvky si totiž vyžádaly zhruba 250 kilogramů navíc. To se zdá jako vysoké číslo, ale Armormax uvádí, že běžně taková úprava přidá i 1360 kg!

Podle úpravce nejde jen o nejrychlejší obrněný vůz na světě, ale i první Teslu, která takovou procedurou prošla. Bezpečnostní úpravu si objednal neznámý vlastník z Blízkého východu, projekt byl zrealizován v zázemí společnosti v Utahu, kde si tamní novináři i „zainteresované strany“ mohou vůz před odesláním zpět vlastníkovi prohlédnout.

Společnost existuje od roku 1993 a za tu dobu se vypracovala ve světového lídra v oblasti designu a výroby obrněných vozidel. Celkem jich pod taktovkou firmy vzniklo přes 9000, včetně aut pro 45 různých světových hlav státu, ale i celebrity, sportovní hvězdy či ředitele prestižních firem.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
12. 1. 2018 21:15
ako je to mozne?
"Všechny výše vyjmenované prvky si totiž vyžádaly zhruba 250 kilogramů navíc. To se zdá jako vysoké číslo, ale Armormax uvádí, že běžně taková úprava přidá i 1360 kg!" logicky bezne taka uprava nemoze pridat viac kg, ale musi to byt ina uprava s inymi materialmi, alebo s mnohonasobne vacsim mnozstvom. mali jej skusit pridat tych 1000kg co by to s nou spravilo.
Avatar - Uživatel_5340709
12. 1. 2018 15:25
Co,
má pod kapotou 3,0 TDI? >:D >:D >:D