Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Motors zastavuje výrobu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (38)
Důvodem odstávky nejsou finanční problémy nebo nedostatečný zájem ze strany zákazníků, ale modernizace výrobního podniku před zahájením výroby crossoveru Model X.

V polovině letošního června společnost Tesla Motors oznámila svým zákazníkům, že dodávky prvních sériových crossoverů Model X budou zahájeny začátkem příštího roku.

Nyní agentura Bloomberg informuje o odstávce výroby v podniku Tesla Motors v kalifornském městě Remont. Ta byla zahájena v pondělí 21. července a má trvat dva týdny.

Během této doby má být za 100 milionů amerických dolarů provedena modernizace výrobního podniku. Umístěno v něm má být mimo jiné i 25 nových robotů.

Díky těmto krokům bude možné spustit produkci nového modelu a zároveň zvýšit kapacitu výroby elektromobilu Model S téměř o třetinu.

Sériový Tesla Model X má standardně nabídnout pohon všech a stejně jako prototyp z roku 2012 má mít dva páry dveří, z nichž ten druhý je výklopný vzhůru výklopný a automobilka jej označuje jako falcon wing doors. Interiér bude standardně pětimístný, ale na přání bude k dispozici třetí řada sedadel, zvyšující kapacitu na sedm míst.

Po uvedení tohoto crossoveru na trh se Tesla Motors zaměří na dokončení vývoje své třetí modelové řady. Tou se má stát Model III, který má být elektrickou konkurencí pro prémiové sedany střední třídy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (38)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
26. 7. 2014 10:30
Re: Tesla ještě není vyspělá automobilka
jistě a urcite to tak bude ;-)
a každotýdenní expanze SEPERCHARGERŮ [odkaz] JE NEJSPÍŠ FATAMORGANA >:D
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
26. 7. 2014 10:25
Re: To už raději nemá cenu ani otvírat
továrna TESLA USA CALIFORNIA FREMONT nezastavila výrobu tak jak je napsáno v titulku, pouze ji na 14. dní přerušila k upgrade to nový MODEL X [odkaz] a navýšení výroby MODEL S [odkaz] k cílovým 35.000 ročně !! ;-)

Jinak na Xksko 4x4 AWD v základu je potvrzených 12.000 předobjednávek, přidává se pár desítek nových robotů a modernizuje system :yes:

Ahoj vaše Berenika :-)
25. 7. 2014 17:05
Re: Tesla ještě není vyspělá automobilka
Taky čekám kdy napíšeš jaký vlastně ta tesla dostává dotace? Kromě pujčky, od státu, kterou už splatila i s úroky, o žádné dotaci nevím.
A pučku od státu dostali ostatní automobilky v daleko větších číslech, kterou zatím ani jedna z nich nesplatila. Dostali ji na alternativni motory, ale ani jedna z těch automobilek nedokázala dostat do výroby žádné auto které by bylo alespoň trochu použitelné tak jako tesla model s.
25. 7. 2014 13:08
Re: Ekologické SUV či Crossover?
kam na ty ekologie porad lidi chodite? elektromobil nemusi vubec znamenat ze je ekologickej ;-) snad v zadne reklame na Teslu jsem nevidel nic co by se tykalo ekologie, ekologii zminuji jen odpurci a magorsky skalni fanousci :-!
Avatar - wakantanka
25. 7. 2014 12:31
Ekologické SUV či Crossover?
Hm, nejak mi to spojenie nejde dohromady. U modelu S beriem ako fakt, že je to síce luxusne zameraný sedan, ale aerodynamickým tvarom vychádza v ústrety šetreniu energie. Ale SUV či Crossover už len svojou podstatou takéto snahy popiera, takže tam dajú väčšie (asi ja ťažšie) baterky, aby zachovali aký taký rozumný dojazd. No o je mi pokrok panečku.