Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Roadster Sport BRABUS Green Package: Včetně energie na 30.000 km

David Bureš
Diskuze (0)
Německý Brabus podruhé upravil Teslu Roadster Sport. Tentokrát je součástí ceny tuningového paketu i rychlonabíječka a elektrická energie na dojezd 30.000 km.

Vedle upravené Tesly Roadster Sport Brabus Green Package bude zákazníkovi instalováno rychlonabíjecí zařízení do jeho domu. Rychlonabíječka vůz nabije za méně než šest hodin, což je asi třikrát rychleji proti běžné domácí zásuvce. Po nabití Tesla ujede až 350 km.

Elektrickou energii, postačující na ujetí 30.000 km, dodává zdarma společnost RWE. Energii je možné čerpat přímo z domácí sítě, popřípadě z veřejných dobíjecích stanic RWE.

Upravený sportovní elektromobil je vybaven takzvaným generátorem prostorového zvuku, který Brabus použil už u první vylepšené Tesly. Jeho pomocí může řidič přepínat zvuk automobilu, v nabídce je hřmot osmiválce, rachot závodního vysokootáčkového motoru či futuristický zvuk, nazvaný Beam a Warp. Intenzita zvuku je pak přímo závislá na rychlosti a zrychlování auta.

Vedle těchto změn byl i decentně modifikován vzhled Tesly. Příď automobilu doplnila karbonová náběžná hrana, součástí přední mřížky se staly diody pro denní svícení. Kruhové zadní světlomety jsou zdůrazněny okolním panelem v barvě karoserie. Tu využívají i límce jinak černých kol, přední ráfky jsou 18palcové, ty zadní 19palcové.

Výběr barvy laku a čalounění v kokpitu je čistě na vkusu zákazníka. Ten si může vybrat mezi širokou škálou metalíz, matných laků a laků s pravými krystaly. Interiér standardně kombinuje perforovanou kůži a alcantaru, je však možné jej individualizovat třeba logy Brabus na prazích.

David Bureš
Diskuze (0)