Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To nemyslí vážně! Výjezd z Blanky na Prašný most by se mohl uzavírat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Výjezd z tunelu Blanka na Prašný most by se mohl uzavírat, zkušebně a nejspíš jen v ranní a odpolední dopravní špičce po dobu opravy nedaleké Korunovační ulice. Pražský magistrát to chce posoudit během několika dní.

ČTK to řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Není podle něj pravda, že dohoda je definitivní, jak ji prezentuje radnice Prahy 6. Do konce týdne by měl mít k dispozici podklady, podle nichž návrh posoudí. Proti uzavření výjezdu z tunelu se postavila sousední městská část Praha 7.

Dopravní situace kolem nedalekého Vítězného náměstí je komplikovaná od loňského otevření tunelu Blanka, ještě ji zhoršila nynější oprava Korunovační ulice, která má skončit v prosinci. Proto Praha 6 žádala uzavření výjezdu. "Výrazně se uleví přetížené Svatovítské ulici ve směru na Vítězné náměstí," uvedl v tiskové zprávě starosta Ondřej Kolář (TOP 09).

Dolínek byl původně proti požadavku městské části, včera potvrdil, že možnost uzavření zvažuje. "Obecně jsem proti uzavření výjezdu. Dlouhodobé uzavření výjezdu by přivedlo více aut do ulic na povrchu," uvedl. Výjezd by se podle něj měl uzavírat dočasně v době, kdy bude Svatovítská ulice ve směru na Vítězné náměstí ucpaná. Do konce týdne by měl mít potřebné podklady, zkušební změna značení by mohla být připravena za osm až deset dní. Fyzicky tunel uzavírán nebude, vjezd do něj zakážou proměnné značky.

Praha 7, na jejímž území leží uzavřená Korunovační ulice, považuje návrh uzavřít výjezd z tunelu za absurdní. "Lidé si opět zvyknou tunel nepoužívat, což je nepřijatelné. Uzavření jakéhokoli výjezdu z tunelu Blanka je zcela extrémní možností a dočasně by k ní mělo dojít jen v případě nejvyšší nutnosti," uvedl v tiskové zprávě starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL). Podle něj by uzavření výjezdu navíc zkomplikovalo situaci jinde.

Podle starosty Koláře magistrát přislíbil i další opatření. V Roztocké ulici přivádějící dopravu bude prodloužen interval semaforů, výhledově by měl být instalován semafor, který bude interval upravovat podle aktuální situace. Na Vypichu by měly být vybudovány odstavné parkovací plochy, studie proveditelnosti tam má prověřit možnost vybudování mimoúrovňové křižovatky. Praha 6 žádá také urychlené zprovoznění podzemních garáží na Prašném mostě a zákaz vjezdu kamionů do Patočkovy ulice.

Tunelový komplex Blanka se po řadě odkladů otevřel před rokem. Jeho nejvytíženější částí pod ulicí Milady Horákové, která ústí právě na Prašném mostě, jezdí až 85.000 aut denně.

Dotčené radnice i neziskové organizace trvale opakují výtky, podle kterých magistrát zaspal v přípravě následných dopravních opatření po otevření Blanky. Magistrát to odmítá. Vítěznému náměstí by měl ulevit roky chystaný obchvat, který je ovšem teprve ve fázi projektu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Avatar - jimmbo205
24. 9. 2016 17:14
Re: ANO TO JE SPRÁVNĚ, KDO TEN SAJRAJT MÁ FURT ČUCHAT !!
a co se týče třeba emisí pevných částic, tak moderní maloobjemové benzínové turbomotory jsou na tom násobně hůř než jakýkoli diesel vybavený DPF...
24. 9. 2016 15:54
Re: Doprava na Praze 6
Ano, tohle je celkem přesný popis situace a já s tebou souhlasím. Úplně mě děsí, že páni zastupitelé v tom hodlají pokračovat. Tedy rozšířit zóny na celou Prahu 6 - pro mě naprosto nestravitelný plán.

Proto koalice TOP 09, KDU-ČSL, ANO a STAN o de mě rozhodně v příštích volbách hlas nedostane... :no:
Avatar - Blue Sun
24. 9. 2016 09:20
Re: Doprava na Praze 6
V Praze to bez partaje nejde...
23. 9. 2016 21:35
Re: Doprava na Praze 6
Tak kandiduj!!!!
23. 9. 2016 20:40
Re: Vtip?
Ale jo, spása by to byla, jenže ono by stačilo, kdyby to tam těsně za křižovatkou nezúžili a kdyby třeba trochu uhnuli s chodníkem a místo něj dali už cca od Kauflandu odbočovací pruh k Motolu. Ono je to od Řep celé takové schizofrenní z dvou pruhů na jeden a zpět vlastně až do Holešovic.