Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle výstřední G 63 AMG patřilo slavnému fotbalistovi, mistru světa. Teď může být vaše

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Že ti nejobdivovanější a nejlépe placení fotbalisté světa mívají zálibu ve výstředních autech, je známá věc. Důkazem může být i tento Mercedes-AMG G 63, který je aktuálně na prodej v Německu.

Géčko ostatně mezi fotbalisty patří k těm vůbec nejoblíbenějším autům. Platí to obzvlášť pro verze s přídomkem AMG.

Rychlý teréňák si oblíbil i Mesut Özil, bývalý německý reprezentant, mistr světa z roku 2014 a od roku 2013 záložník londýnského Arsenalu. Právě během svého anglického angažmá si Özil jedno G 63 AMG pořídil.

Nespokojil se ovšem se standardní podobou, vůz nechal vybavit nápadným bodykitem a novými koly od úpravce Hamann. Bohužel nevíme, jak dlouho se z Özil z géčka těšil a kolik kilometrů v něm najezdil, ale zato víme, že právě jeho Mercedes si aktuálně můžete koupit.

Teréňák, poprvé registrovaný v lednu roku 2016, totiž nabízí jeden soukromý prodejce z německého města Schwabach. Za géčko se slavným prvním majitelem, dosavadním nájezdem 32.000 km a luxusně vyvedeným interiérem žádá 149 tisíc eur, tedy asi 3,9 milionu korun.

Pod kapotou se samozřejmě ukrývá dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 5,5 litru, který dává výkon 420 kW. Motor je spojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

15. 8. 2020 08:49
To sis uz
zajochu prirazil provizi 10 tisic ecek?
15. 8. 2020 07:12
pitcho
Auto od turka ve kterym jezdil turek a za tureckou cenu. To je proste istanbul