Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Corolla sedan a kombi

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Od 23. září mohou zájemci o Toyotu Corollu v České republice vybírat z kompletní řady pěti karosářských variant.

Od 23. září mohou zájemci o Toyotu Corollu v České republice vybírat z kompletní řady pěti karosářských variant. Vedle tří a pětidveřových hatchbacků a velkoprostorového Versa jsou v nově v nabídce Corolla sedan a kombi. Potěšující je také plošné snížení cen u celé řady Corolla průměrně o 20 000,-Kč.

Nové varianty Corolly jsou postaveny na platformě s rozvorem 2600 mm, použité u dříve uvedených verzí. Shodná délka obou nových vozů (4385 mm) umožnila zvětšení zavazadlového prostoru na 437 l u sedanu a 402 l u kombi. Pouze průměrný základní objem zavazadlového prostoru kombi je možné zvětšit sklopením sedadel až na 975 l. Karoserie sedanu a kombi nejsou překvapivě odlišné jen v zadní části, ale novinky najdeme také v přední části, kde jsou nové světlomety, maska chladiče i přední nárazník. Design nejnovějších Coroll působí usedlejším dojmem na rozdíl od sportovněji pojatých hatchbacků.

Sedan i kombi jsou od příštího týdne k dispozici se třemi motory. Zážehové celohliníkové čtyřválce s variabilním časování ventilů VVT-i mohou mít objem 1,4 l (71 kW/ 97 k) nebo 1,6 l (81 kW/ 110 k). Dodáván bude také dvoulitrový diesel s přímým vstřikováním common-rail o výkonu 66 KW (90 k).

V základní výbavě všech Coroll nalezneme mimo jiné i 2 přední airbagy, ABS+EBD, elektrický posilovač řízení, palubní počítač nebo kotoučové brzdy na všech kolech. U sedanu a kombi navíc zákazník získá např. rádio s přehrávačem CD již v základní výbavě.

Ceny nových modelů začínají na 436.900,- Kč (sedan 1,4 l) a 449.900,-Kč (kombi 1,4 l). Také další modely řady Corolla stojí nyní méně. Třídveřový hatchback bude nabízen za 399.900,-Kč a pětidveřová varianta je o 20.000,-Kč dražší.

Ondřej Láník
Diskuze (0)