Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota doplnila řadu Yaris 2004 o novou verzi Yaris Blue

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Nejnovější přírůstek do nejmenší modelové řady Toyoty přináší dynamičtější styl a atraktivní modré odstíny. V prodeji bude od 1. května 2004.


Tisková zpráva dovozce vozů Toyota, 13.4.2004:

Za novým přírůstkem, který doplňuje řadu modelů Yaris pro rok 2004 je automobil, který je k dostání pouze ve výběru tří různých odstínů modré barvy včetně exkluzivního odstínu Jupiter Blue. Nárazníky ve stejné barvě jako karoserie, mlhové světlomety integrované do karoserie a speciální kryty kol dodávají této verzi dynamický vzhled. K tomu elegantní propracování detailů, jako jsou individualizovaný zvýrazněný znak a chromovaná koncovka výfuku. Zákazníci si mohou zvolit ještě osobitější styl vozu příplatkovými koly z lehké slitiny.

Stylizace vozu Toyota Yaris Blue se přenáší i do interiéru, v němž jasně dominuje speciální modré čalounění. Vylepšená přední a zadní sedadla jsou potažena modrošedou tkaninou a k vytříbenosti interiéru přispívají barevně laděné výplně dveří.

Krása je opět založena na detailech. Modré ozdobné švy mají zvýraznit kožený potah volantu a chromování dodává dynamický nádech kůží potažené řadicí páce. Dekorační panely se strukturou uhlíkových vláken (ovládání větrání a stahování oken) jsou převzaty ze modelu Yaris T Sport.

Kobercové podložky a speciální rohožky, které chrání prahy dveří, jsou osobité díky exkluzivnímu logu Yaris.

Zvýšení úrovně výbavy

Tato verze modelu Yaris přináší vyšší úroveň výbavy. Dálkové ovládání audiosystému umístěné na kůží potaženém volantu je nejen pohodlnější pro volbu poslechových funkcí, ale také vyšší měrou přispívá k bezpečnosti jízdy.

Dálkové ovládání je součástí špičkového audiosystému, který zahrnuje CD přehrávač a čtyři reproduktory. Za příplatek můžete mít k dispozici i CD měnič (6 CD) vestavěný do přístrojové desky a subwoofer pro kvalitnější basové tóny, které jsou v nabídce originálního příslušenství.

Cena

Příznivou zprávou pro všechny zákazníky je, že přes výrazně vyšší úroveň výbavy nedojde k ovlivnění cenové hladiny - základní třídveřový Yaris Blue bude tedy za 299.900,- Kč + 9.500,- za metalízu.

Již nyní Toyota Motor Czech spol. s r.o. nabízí vůz Yaris Dream s klimatizací zdarma a česká Toyota se rozhodla rozšířit tuto nabídku i na verzi Yaris Blue.

Vůz Yaris Blue se začne prodávat v České a Slovenské republice v květnu letošního roku. K dispozici je zážehový motor o objemu 1,0 l s technologií VVT-i (48 kW), kombinovaný s pětistupňovou manuální převodovkou.

Přečtěte si Test Toyota Yaris 1.0 MMT Terra

Ondřej Láník
Diskuze (0)