Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyotě se v Česku loni dařilo, hlásí i nové partnerství

Martin Machala
Diskuze (7)
Za rok 2018 se japonská značka vrátila do top 10 českého trhu. A bilanční tiskovku obohatilo také info o novém partnerství.

Každý manažer se samozřejmě rád pochlubí dobrými výsledky a grafy s rostoucími křivkami, šéf českého zastoupení Toyoty a Lexusu – Martin Peleška, měl z tohoto pohledu velmi vděčnou pozici. Loňský rok byl totiž pro Toyotu rekordní, konečných 10.338 registrovaných aut znamená meziroční nárůst sedmnáct procent a celkové deváté místo mezi značkami. Toyotě určitě trochu pomohla nová metodika WLTP, s níž bojuje o dost míň než některé zejména evropské značky - jasně, omezenější počet verzí, skoro žádné nafťáky, naproti tomu spousta hybridů… I tak je ale výsledek Toyoty určitě velmi pěkný, u privátních zákazníků pak ještě hezčí – přes pět tisíc „soukromníků“ přineslo Toyotě dokonce bramborovou medaili.

A letos by mohlo být ještě líp, vzhledem k tomu, kolik má Toyota připravených novinek. O nástupu nové RAV4 na český trh jsme už psali, stejně tak víte, že návrat hlásí sedan střední třídy camry. A pak nejočekávanější comeback - Toyota Corolla a hned ve třech karosářských variantách (hatchback, sedan i kombík). A s dvojicí hybridních pohonných systémů (osmnáctistovku doplní ještě dvoulitr). Právě hybridy by měly v letošním roce hrát ještě důležitější roli, české zastoupení předpokládá, že budou tvořit necelou polovinu prodejů (loni to bylo jednatřicet procent). Nemalý cíl, ovšem vzhledem k tomu, že bez nafty se musí obejít i SUV Toyota RAV4, vlastně ani nic jiného než plošnou hybridizaci čekat nelze.

A pak byli na tiskovce ještě sportovci. Třeba Eva Samková i s pejskem nebo moc hezká mladá česká plavkyně Barbora Seemanová, dorazila i beachvolejbalistka Bára Hermannová a skokan na lyžích Roman Koudelka. A nešlo jen o to, že tito olympionici s toyotami jezdí. Společně se sportovci a předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem, oznámila Toyota partnerství právě s českými olympioniky. A rovnou generální, zahrnující i naše paralympioniky. Kromě toho připravilo české zastoupení taky zvýhodněný pronájem dodávek proace pro jednotlivé sportovní svazy, tedy klidně i pro různé mládežnické oddíly. Určitě skvělá věc, doteď si pamatuju, jak jsme na fotbalové zápasy jezdili my, žáčci Sigmy Olomouc, kdy třeba z renaultu pětky vyskákala polovina mančaftu.

A ještě bonbonek – už letos bychom i v Česku měli otestovat novou supru. Hmmm… V Mostě bude nový asfalt a tahle znovuobnovená japonská sportovní legenda… To bude rychlé kolečko!

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (7)

Doporučujeme

11. 1. 2019 08:55
Re: RAV4
Ja by som povedal, že nová RAV4 aj nová Camry má premrštené ceny, a to dosť. Mám obavu, že týmto smerom pôjde aj nová corolla.
S takýmito cenami pôjdu ich predaje dolu.
To je môj názor a samozrejme nikomu ho nevnucujem.
11. 1. 2019 08:17
Re: RAV4
Ja SUV zvažujem pre ženu a problém mnohých značiek je skôr absencia slušného benzínu. Auto bude jazdiť veľa krotkých tras a 5 diaľničných výjazdov ročne ma finančne nepoloží. A vsadil by som sa, že nie som jediný, kto auto využíva v takomto režime.
Avatar - Hammunasakra
11. 1. 2019 01:27
Re: RAV4
Podle fotek moc ne = současná je docela šik = ale může mě ovlivňovat vlastnictví ;-)

Ale tahle je na nový platformě a novej je i hybridní pohon a obojí je zdá se hodně hodně dobrý = to to u mě nejspíš přebije :yes:
10. 1. 2019 20:13
Re: RAV4
Tobě se nová generace líbí? No když nebude nafta, je hybrid asi jasnou volbou i za cenu skřípání zubů při placení ;-)
Avatar - Hammunasakra
10. 1. 2019 19:18
Re: RAV4
Zřejmě dal jedno z nejprodávanější aut = zřejmě dal nejlepší verze bude = hybrid 160kW :yes: