Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři ekologické skútry od Hondy

Tomáš Votruba
Diskuze (5)
Honda uvedla tři ekologické skútry, které využívají všechny hlavní technologie známé z motocyklů. Pojďte se podívat na hybridní skútr, elektrický a skútr s palivovými články.

Honda uvedla tři ekologické skútry, které využívají všechny hlavní technologie známé z motocyklů. Pojďte se podívat na hybridní skútr, elektrický a skútr s palivovými články.

Ekologie je v dnešním světě čím dál důležitější, důkazem jsou hlavně rostoucí aktivity výrobců nabídnout trhu provozně i ekologicky úsporná vozidla. Vedle již známých automobilů Toyota Prius nebo Honda Insight se připravují i motorky s alternativním pohonem. Právě Honda v létě představila trojici ekologicky šetrných skútrů, a to s využitím všech současných technologií.

Hybrid Scooter

Prvním z nich je hybridní skútr s benzínovým motorem o objemu 50 cm3, který je doplněn elektromotorem. Skútr je sice těžší než plně benzínový model, ale úspory benzínu i životního prostředí za to jistě stojí. Podle výrobce skútr produkuje o 37 procent méně škodlivin a díky elektromotoru spotřebuje skoro dvakrát méně paliva. Stejně jako u hybridních aut, i zde je většina práce svěřena právě elektromotoru, který je za jízdy dobíjen benzínovým motorem. Při zastavení v zácpě se motor zcela vypne.

Fuel Cell Scooter

Dalším zajímavým projektem je skútr postavený na větším 125 cm3 modelu, který je vybaven palivovými články. Pro skútr byla použita upravená a zmenšená technologie vyvinutá pro automobily. Honda neustále pracuje na zmenšení hmotnosti a zachování stejného počtu odkládacích prostorů jako u benzínové varianty. Palivové články využívají vodík a vzduch pro vytvoření elektrické energie, která skútr pohání.

Moped-EV

Posledním zajímavým kouskem je plně elektrický skútřík, který využívá baterie s dlouhou životností, jež tomuto prcku dovolují vyšplhat i 12stupňové stoupání. Na přesuny do krámu v druhé ulici by to mělo stačít.





komerční sdělení:

Elegance i v zimě - LEVNÁ hliníková kola!

Jednou ze zajímavých akcí nadcházející zimní sezóny je ELEGANCE I V ZIMĚ, která nabízí hliníková kola za podobnou cenu, za jakou byste nakoupili plechová kola spolu s poklicemi.

Tomáš Votruba
Diskuze (5)