Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třída A skutečně dostane kabel do zásuvky! Jde o únik nedopatřením, nebo nás Mercedes zkouší?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Při detailním pohledu na digitální přístrojovku si můžeme všimnout ukazatele s baterií a počtem kilometrů. Je tedy jasné, že třída A přijede i jako plug-in hybrid.

Mercedes uvolnil první fotografie interiéru nově připravované třídy A, přičemž některé z nich dost možná odhalují více, než sama automobilka chtěla. Podíváme-li se blíže na digitální přístrojový štít, nalezneme v otáčkoměru i ikonu baterie s počtem kilometrů. Podobným symbolem se v plug-in hybridním modelu E 350e značí dojezd čistě na elektřinu.

V případě třídy A tu máme ukazatel s dojezdem 36 kilometrů a lišta pod údajem oznamuje, že baterie jsou naplněny na zhruba 75 %. Nebereme-li v potaz další faktory ovlivňující jízdu, je pravděpodobné, že by kompaktní novinka německé značky mohla atakovat hranici 50 kilometrů na jedno nabití.

Jelikož nám Mercedes ukázal palubku hybridního provedení již nyní, mohlo by to znamenat, že „zelená“ novinka dorazí od samotného začátku společně s konvenčně poháněnými kousky. Na oficiální premiéru si musíme počkat až do roku 2018, konkrétně je naplánována na březnový autosalon v Ženevě.

Otázkou zůstává, co přesně Mercedes tímto krokem zamýšlel. Údaj o dojezdové vzdálenosti není vidět na první pohled, je potřeba si fotografie značně přiblížit, což vysoké rozlišení naštěstí umožňuje. Chtěli nás tedy ve Stuttgartu procvičit z pozornosti, nebo jde o prostý únik nedopatřením? Jen těžko by Mercedes tvorbě třída A do zásuvky věnoval takové minimum pozornosti úmyslně.

O kombinaci spalovací jednotky s elektromotorem se šuškalo již delší dobu, ale od Mercedesu k oficiálnímu potvrzení této specifikace doposud nedošlo. Očekává se, že ústrojí se bude skládat z 1,4litrového čtyřválce s elektromotorem ve spojení s devítistupňovou převodovkou DCT. I odhadovaný dojezd sedí, zdroje blízké Mercedesu hovořily již před časem o hodnotě kolem 50 kilometrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - Magister
29. 11. 2017 09:01
Hybrid
No tak z toho nebudu nejméně týden spát... :-).
29. 11. 2017 08:58
Motor 1.4? - odkud to info pochazi?
Pane Kolman,

zajimalo by me odkud cerpate informace, ze Mercedes bude pouzivat motor o objemu 1.4 litru?

Pokud vim, tak by mel Mercedes pouzivat motor o objemu 1.3, ktery byl spolecne vyvinut s firmou Renault. Ta informace o 1.4 se mi nezda a proto ten dotaz.