Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní Mini JCW vzniklo na oslavu druhého místa. Může tak vypadat i vaše Mini

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Mini oslavuje úspěch na závodním okruhu Nürburgring speciální edicí svého třídveřového hatchbacku. 

Současný generační cyklus oblíbeného hatchbacku Mini se pomalu chýlí ke konci, avšak automobilka si pro nás připravila ještě jedno překvapení. Speciální edice vzdává hold druhému místu týmu Bulldog Racing na prestižním 24 hodinovém závodě na Nürburgringu ve třídě pro sériové vozy se zdvihovým objemem 1600 až 2000 cm3 a turbodmychadlem.

Vůz nese příhodné označení Bulldog Racing Edition a vychází z třídveřové verze John Cooper Works. Toto unikátní provedení je silně inspirováno vozy závodního týmu, jež byly využívány během závodů. Inženýři se zaměřili na modifikaci vozu pro optimální výkon na závodním okruhu, k čemuž značně přispívá nové adaptivní odpružení KW V3, které vystřídalo původní zavěšení a bylo vyladěno přímo na legendárním okruhu Nürburgring.

Vzhledem k pravidlům kategorie, v níž tým Bulldog Racing závodil, nebyly pod kapotou provedeny žádné změny - zůstal původní dvoulitrový čtyřválec, který nabízí výkon 170 kW a 320 Nm točivého momentu. Svou sílu přenáší na přední kola pomocí automatické šestistupňové převodovky. 

Přesto nezůstalo vše u starého. Originální kola byla nahrazena 17 palcovými ráfky OZ HyperGT obutými do pneumatik Pirelli P Zero o rozměrech 205/45. Třešničkou na dortu je nový výfukový systém od značky Remus. Za účelem úspory hmotnosti byla odebrána zadní sedadla.

Video se připravuje ...

Pokud již hatchback značky Mini vlastníte a přesto se vám speciální edice zalíbila, nemusíte zoufat: „Abychom mohli vyhovět co nejširšímu spektru individuálních přání, je každý vůz upraven podle přání zákazníka, a je tedy jedinečný. Náš speciální model ukazuje, jaké úpravy můžeme na voze provést. Jsme rádi, že můžeme tuto službu nabídnout i zákazníkům se staršími modely Mini současné generace od roku 2014,“ říká Alexander Schabbach, jednatel společnosti Bulldog Racing.

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme