Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce udělá z Nissanu Navara 1000koňovou bestii. Pick-up dostane motor z GT-R

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Britský úpravce SB Motorsport si vymyslel hodně zajímavý projekt. Do Nissanu Navara chce nacpat pohonné ústrojí z Nissanu GT-R.

Na nápad udělat z pracovního pick-upu rychlou bestii přišel šéf firmy a profesionální drifter Stephen "Baggsy" Biagioni. Z jednoho projektu, kterým byla přestavba právě GT-R na driftovací stroj, jim totiž z Nissanu zbyla spousta důležitých dílů. A to včetně pohonného ústrojí, neboť GT-R v rámci úpravy dostalo vidlicový osmiválec od Chevroletu.

Biagioni přemýšlením o kříženci GT-R a Navary už strávil spoustu času, na papíře projekt chystal prý dva roky. Loni v listopadu se pak jeho společnost pustila do práce.

Určitě je vám jasné, že instalovat pohonnou soustavu ze sportovního kupé do pracovního pick-upu není jednoduché. Po oddělení karoserie od rámu úpravce bylo třeba provést řadu modifikací - a to nejen kvůli odlišnému motoru a převodovce, ale také kvůli použití jiných podvozkových dílů. Navara má totiž jako GT-R i zatáčet, takže samozřejmě dostane nové zavěšení.

"Teoreticky by nám to mělo umožnit, že Navara bude ovladatelná stejně jako japonské superauto. Bude lehce delší a mírně širší než GT-R. V rozvoru moc velký rozdíl není," popisuje Biagioni.

Navara-R, jak pick-up úpravce pojmenoval, využije také systém pohonu všech kol z GT-R. Přeplňovaný šestiválec dostane vyšší výkon, cílem SB Motorsport je 1000 koní.

Přitom ale tvůrce auto staví tak, aby smělo jezdit po běžných silnicích. Zachovat si má komfort, luxus, praktičnost a každodenní použitelnost.

Před SB Motorsport je ještě spousta práce, ale už teď si díky zveřejněným ilustracím můžeme udělat představu, jak bude Navara-R vypadat. A také můžeme sledovat progres, úpravce totiž na svůj YouTube kanál plánuje každý měsíc nahrávat videa, na nichž se pokrokem pochlubí.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

28. 5. 2020 08:52
Re: 1000 koni
Myslim, ze nielen v Britanii. Nissan to dlhu dobu ignoroval, tak to nakoniec skoncilo hromadnymi zalobami.
27. 5. 2020 22:31
1000 koni
...tak snad sa im to za kabinou nezlomi, ako sa rady lamu seriove verzie...