Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Praze jezdí Kodiaq, který u nás nemá co dělat. Dokonce na českých značkách

Stanislav Kolman
Diskuze (45)

Potkat na českých cestách SUV Kodiaq je každodenní rutina, nad kterou se nikdo nepozastaví. Co ale takové atraktivnější kupé Kodiaq GT?

Sledujte Auto.cz na Instagramu!

Zatímco na evropských trzích nabízí mladoboleslavská Škodovka „jen“ SUV Kamiq, Karoq a Kodiaq, na čínském trhu mají zákazníci výběr rozmanitější. Také tady se prodává Kamiq, s evropskou verzí je však shodný pouze název, jinak jde o zcela jiné auto. A vlajkovou loď Škody mezi SUV tu představuje Kodiaq GT, stylovější verze námi známého SUV se svažující se zádí ve stylu kupé.

Potkat auto určené výhradně pro čínský trh je u nás nesmírně vzácné, avšak ne nemožné. Jeden takový Kodiaq GT byl v Praze zachycen už na jaře minulého roku, tehdy šlo o bílý exemplář (vidět jej můžete ve fotogalerii) na německých značkách, s nímž se autor fotografie Vláďa pochlubil ve fandovské skupině.

Video se připravuje ...

A nedávno se Kodiaq kupé objevil v centru Prahy znovu a v redakční poště nám přistála jeho fotografie. Tentokrát je ještě vzácnější, neboť je to auto v líbivé červené barvě, hlavně ale s českými registračními značkami. Štítek TSI 380 4x4 prozrazuje, že se pod kapotou nachází to nejlepší, co může Kodiaq GT nabídnout. Konkrétně jde o motor 2.0 TSI s výkonem 162 kW a 380 newtonmetry točivého momentu. Pojí se se sedmistupňovou samočinnou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Z nuly na stovku zrychlí auto za osm sekund a pokračovat může na maximální rychlost 220 km/h.

Zdá se, že někdo o takové auto opravdu hodně stál, neboť s aktivitami značky nemá tento kousek vůbec nic společného: „Strategie značky Škoda se v tomto ohledu nemění. Nadále platí, že model Kodiaq GT nabízíme exkluzivně pro čínské zákazníky. Pokud se někde objevilo vozidlo na českých registračních značkách, jde s největší pravděpodobností o individuální dovoz z čínského trhu,“ potvrdil nám Pavel Jína, PR manažer Škoda Auto Česká republika.

Pokud by snad mezi naše čtenáře patřil majitel tohoto auta, milerádi jej pozveme na kávu (samozřejmě až to vládní opatření dovolí). Zajímalo by nás, jaké strasti (jestli vůbec nějaké) jsou s individuálním dovozem vozu z čínského trhu spojeny a jak se vlastníkovi s tímto netradičním vozem v českých podmínkách žije. Stačí se ozvat na náš mail redakce@auto.cz, případně na Facebooku či Instagramu!

Stanislav Kolman
Diskuze (45)

Doporučujeme

21. 11. 2020 18:59
Re: Prý to nejostřejší 😀😀😀😀
Bezcenný sráč???hošík to by si si musel najprw s tým trochu zajazdiť a zistil by si,ze x3 by išla kakať aj keď bola nová.ja som to prevetral a kto nie, može tíško záwidieť.
Avatar - _Karel_
13. 11. 2020 13:42
Re: Tak Kodiaq Coupe mě tedy opravdu nechybí!
A napovíš, proč je praktičtější, pokud do toho nebudeme tahat peníze?
Avatar - skejpa
13. 11. 2020 12:56
Re: Tak Kodiaq Coupe mě tedy opravdu nechybí!
To nebudu rozporovat. Ale kombík je ještě praktičtější. A taky si o tom můžeš myslet co chceš ale to je tak jediný, co s tím můžeš dělat :-)
Avatar - _Karel_
13. 11. 2020 12:41
Re: Tak Kodiaq Coupe mě tedy opravdu nechybí!
Kodiaq samozřejmě praktickej je. Můžeš si o tom myslet co chceš, ale to je tak jediný, co s tím můžeš dělat.
13. 11. 2020 10:49
vskutku bulvární nadpis
Z čeho tak usuzujete, že tu "nemá co dělat"? Redakce Auto.cz asi bohužel nedisponuje vzdělanými redaktory, nebo naopak píše "bulvární plátky", jen aby zaujala největší množství čtenářů.