Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vadné pedály přijdou Toyotu draho, zaplatí dalších 29 milionů dolarů

Tomáš Kovařík
Diskuze (12)
Japonská automobilka musí ve Spojených státech zaplatit dalších přibližně 550 milionů korun, na vině jsou problémy se zasekávajícím se pedálem plynu.

Zaplacením v přepočtu více než půl miliardy korun Toyota urovná obvinění, že o problémech s pedálem plynu zákazníky informovala se zpožděním. Podle tvrzení představitelů automobilky se zmíněnou dohodou uzavřela jedna kapitolu z její minulosti. Firma před časem kvůli problémům se zasekáváním pedálů, které způsobovalo nechtěné zrychlování automobilů, svolala po celém světě k opravě přibližně miliony vozů.

Toyota již kvůli popsaným problémům jenom na pokutách zaplatila téměř 49 milionu dolarů, v této částce peněz však není zahrnuto odškodné obětem nehod. Firma se navíc v prosinci dohodla, že majitelům vozů v Americe zaplatí 1,1 miliardy dolarů jako odškodné za pokles hodnoty jejich automobilů.

Toyotě se loni mimořádně dařilo, zvýšila celosvětový prodej o bezmála 23 procent na rekordních 9,75 milionu exemplářů. V čele světového trhu tak vystřídala amerického soupeře General Motors, který ohlásil nárůst prodeje o tři procenta na 9,3 milionu vozů.

Tomáš Kovařík
Diskuze (12)
27. 2. 2013 19:54
Re: štvavá kampaň
Závažné havárie lidí kteří si spletly brzdu a plyn!

Nic neprokázala ani NASA: [odkaz]

Maximálně se mohl zasekávat kobereček..
17. 2. 2013 15:16
Re: štvavá kampaň
nez napisete takove hloupost je lepsi se informovat, toyota vubec neni velkorysa a auta zacala svolavat az po zavaznych havariich v USA a na narizeni tamnich uradu!!
17. 2. 2013 15:14
Re: nikto nieje neomylný
problem u toho je ze oni si tu chybu nepriznali ale az po donuceni americkych uradu zacali svolavat i kdyz byl problem interne uz dlouho znami. Svolavacky nejsou nikdy dobrovolne z velke casti je delaji automobilky po narizeni uradu
Avatar - PeterLuk
17. 2. 2013 12:17
Re: nikto nieje neomylný
:yes: :yes:
17. 2. 2013 12:08
Re: toyota
To kupodivu tak vtipný není. Kdybys napsal "kvalita koncernu", váleli bysme se smíchy.