Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Francii na Nový rok shořelo 1193 aut

Michal Fokt
Diskuze (21)
Happy New Year po francouzsku - kromě ohňostrojů se v zemi galského kohouta opět ve velkém zapalovala auta.

Zdá se, že francouzským národním sportem není jen stávkování při každé myslitelné příležitosti, ale také zapalování aut. Před pár lety vzbudila velkou mediální pozornost svérázná válka proti velkým SUV ve městech, kdy byl tento typ vozidel terčem útoků pyromanů, faktem ovšem je, že to ani zdaleka nebyla ojedinělá záležitost. Francouzské gangy zapalují totiž s oblibou na ulicích francouzských měst auta při všemožných příležitostech.

Tak například v roce 2009 při nástupu Nicolase Sarkozyho do úřady lehlo popelem při protestech 1147 aut a dobrým důvodem zapálit automobil jsou pochopitelně i oslavy Nového roku. Ty letošní odneslo rekordních 1193 vozů, což představuje výrazný nárůst - v roce 2007 to bylo 397 vozidel a o rok později dokonce "jen" 372 kusů, takže to vypadalo na klesající tendenci.

Minulá vláda byla i přesto kritizována za zveřejňování těchto čísel s tím, že tento typ informací pouze inspiruje gangy ke zvyšování soutěživosti, ale jak vidno, nepomáhá ani informační embargo - letošní alarmující čísla, zveřejněná kabinetem Francoise Hollanda byla publikována po tříleté odmlce. V každém případě se ale dá očekávat, že se napřesrok Francouzi pokusí o překonání letošních výsledků a nikdo s tím nejspíš nic nezmůže.

Michal Fokt
Diskuze (21)
Avatar - Ham.
5. 1. 2013 11:57
Francouzská imigrační politika
přivádí Francii na pokraj katastrofy. A nejhorší je, že s pomocí EU se Frantíci snaží svůj problém přenést do Evropy. Hoši si vybudovali druhou Jugoslávii tak teď by si měli také vyžrat hořké plody těchto svých nápadů sahajících do dob kdy Francie byla koloniální velmocí.
5. 1. 2013 06:56
tradice
Jasně!! to si takhle normální denně pracující Francouz na Sylvestra otevře večer pravé šampaňské, vystřelí ze tři rachejtle a jde zapálit sousedovi auto... přece úplně normálka.

ať žije politická korektnost. .
4. 1. 2013 23:30
Re: Re Re: Opičky Judy a Mohamedáni
Ty naše hodnoty jako je tolerance a demokracie nás zničí, protože v očích některých přistěhovalců je to projevem slabosti. Měli bysme se řídit heslem našich předků "na hrubý pytel hrubá záplata", a když se někdo nechce zařadit do naší společnosti a ctít její zásady, netolerovat mu aby společnost vysával a ničil. Byl jsem ve Francii na periferiích několika velkých měst obývaných přistěhovalci. Nevěřil jsem, že je to ještě Evropa, vypadalo to tam jako v Bejrůtu po bombardování. Všude hromady suti a odpadků, vypálená auta. I běžně za dne uprostřed Paříže už skoro nelze potkat normálního Francouze, jen samé přistěhovalce. Jo, v Evropě bude ještě veselo, ve Francii předpokládám stejný scénář jako v Kosovu.
Ale má to i světlou stránku - díky nové pouliční zábavě "zapal auto" se prodá se víc nových aut :-) Takhle se musí jít na tu krizi!
Avatar - Righ
4. 1. 2013 22:32
Re: Re Re: Opičky Judy a Mohamedáni
Schopnost vecne diskutovat musim ocenit i ja, trochu jsem se bal, jestli "pred sebou" nemam nekoho, kdo cerpa informace z portalu typu eurabia apod. :-) Presto te ale musim trochu chytit za slovo - pises, ze na summitu v Helsinkach v roce 2009 bylo rozhodnuto (kym?), ze v budoucnu bude nekdo (kdo?) rozhodovat o direktivnim prerozdelovani imigrantu mezi clensky staty EU a tyto se proti tomu nebudou moct nijak branit. Prosim o link na puvodni zdroj, kde jsou tyto plany a zpusob jejich realizace popsany. Priznam se, ze ja vubec o zadnym summitu v roce 09 v Helsinkach ani nevim, pod pojmem "summit v Helsinkach" jsem si predstavoval akorat zasedani Evropsky rady o deset let driv, kde bylo rozhodnuto o vybudovani evropskych ozbrojenych sil.

Jinak kdyz uz jsme do ty imigrace tak zabredli, je potreba taky uvest, ze neni imigrace jako imigrace. Skutecne si lze predstavit imigraci, ktera je vsestranne prinosna - treba ja nemam nic proti imigraci desitek tisic prislusniku slovensky inteligence, kteri ziji a pracuji v CR. To samy muzu rict o rade jinych statu - demograficky vyvoj je jaky je a prisun kvalitnich lidi muze byt pozitivni pro vsechny.

Jinak s tim oznacovani rasovy prislusnosti v titulku kazdy zpravy, nevim nevim, cist porad o tom, ze "bily podnikatel Pitr opet na uteku" ci "beloch v Praze okradl 2 osoby" atd. atp., to by se mi nechtelo. Precejenom za drtivou vetsinu kriminality jsou zodpovedni bily, ne? :-) Navic u tech znacek v novinach by to patrne neskoncilo...
Avatar - Johny.Rico
4. 1. 2013 18:31
Re: Re Re: Opičky Judy a Mohamedáni
Vidím, že nejsi hloupý a dá se s tebou diskutovat. Oceňuji, opravdu :yes:

Dejme tomu, že o EU taky něco vím.

Na to, jak jsem v roce 04 hlasoval pro vstup, teď bych to opravdu už neudělal. Co se týče té imigrace, tak je to summit v Helsinkách (09), který navázal na summit v Hágu a v Helsinkách právě řeší, jak přerozdělovat immigranty do členských zemí. A proti tomu rozhodnutí se nebude moci Česko nijak prakticky bránit (teoreticky ano, neb migrace je původně třetí pilíř, který byl zrušen Lisabonskou, neboli reformní smlouvou a tak spadá pod kompetenci - hlavní - státu, a ne komise). Prostě nám je zde napaří a ahooooj! Takže, když bude v rámci "ekonomické" integrace do EU přivezeno tisíce nekvalitních lidí (jak z hlediska pracovitosti, tak z hlediska morálky a hodnot) a ti po nějaké době nebudou mít do čeho píchnout, může se stát, že budou přesídleni do ČR. A ČR oproti tomu neudělá lautr nic, bohužel.

A ano, liší nás to, že máme hodnoty, demokracii atd atd., momentálně je to ale postaveno proti Evropanům. S tím já se nikdy nesmířím. A jelikož umím dobře anglicky (studoval jsem zahraniční VŠ v angličtině, 5 let), tak si hledám oba pohledy, český a zahraniční. Převládá politická korektnost, a kdykoli se něco nazve pravým jménem, je to utlumeno, anebo ti přistane na xichtu nálepka xenofob, rasista a další podobné věci. To a´t jdou do pr*dele! Krade cigán, napsat to a odvysílat. Palí auta imigranti, muslimáci a další chamrať, která do Evropy přicestovala jsi jen vysát? Napsat, odvysílat, trestat. Hlavně, ať o tom lidi ví. A nejedná se jen o novoroční zapalování, to dobře víme.