Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vespa Primavera slaví 50 let. Půjčte si ji na víkend

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
K létu patří „italský“ dolce vita. Co takhle jej zažít s něčím ryze italským, slavným skútrem Vespa?

Vespa Primavera patří mezi nejikoničtější jednostopá vozidla na světě. V letošním roce slavný skútr slaví již 50 let své existence, což se firma Faber Moto, výhradní dovozce strojů Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa do České republiky rozhodla oslavit zajímavou akcí. Nabízí totiž půjčit si Vespu na celý víkend a vychutnat si její styl.

„Vycházíme fanouškům skútrů Vespa maximálně vstříc a umožňujeme lidem, kteří si to někdy chtěli vyzkoušet, půjčit si Vespu na celý víkend a zažít „dolce vita“ – sladký život v italském stylu a to zcela zdarma,“ říká marketingová ředitelka Faber Moto Laura Marko.

V rámci víkendu s Vespou se navíc účastníci můžou zapojit do soutěže a vyhrát atraktivní ceny. Stačí se zaregistrovat na webu www.vespanavikend.cz, vyfotit se během víkendu tráveného s Vespou, nahrát fotku na Instagram a Facebook s hashtagem #vespanavikend a pak už jen doufat, že váš snímek bude nejlepší. To pak můžete získat některou z poukázek na nákup originálního příslušenství nebo doplňků.

Akce se zúčastní 13 dealerů napříč republikou (seznam je na www.vespanavikend.cz), kteří disponují zhruba dvěma desítkami skútru Vespa. Na většinu z nich přitom postačuje řidičský průkaz skupiny B, tedy běžný průkaz na řízení osobních aut. Prodejci jsou navíc zvyklí na motocyklové nováčky a rádi zákazníka zaškolí, případně mu zapůjčí helmu.

„Svět na dvou kolech, zvláště těch z Itálie, je prostě zkušenost, kterou bychom v rámci Česka nabídli co nejvíce lidem. Do práce nebo na víkend pak nepřijíždíte otrávení z kolon, ale s úsměvem od ucha k uchu a s energií na rozdávání,“ láká Laura Marko.

Modelová řada Vespa Primavera slaví v letošním roce 50 let, které výrobce oslavuje edicí Primavera 50° Anniversario. Ta přichází ve dvou exkluzivních barvách, světle modrém laku Azzurro Anniversario a kaštanově hnědé metalíze Marrone Anniversario, které doplňuje stylové bílé sedadlo se švy v barvě skútru.

Vespa Primavera se hned po představení v roce 1968 stala kultem, obdivovaným pro svůj styl. Letošní verze zaujme novými 12“ koly z lehké slitiny. Ve verzi 125 cm3 je součástí výbavy i nejmodernější osvětlení s technikou LED, funkce vyhledávání zaparkovaného motocyklu a dálkového odemykání sedla. Zákazníci mají na výběr motory se zdvihovým objemem 50 nebo 125 cm3.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
14. 7. 2018 12:29
Půjčete???
To snad nemyslíte vážně! Kdo píše ty nadpisy a články? ;-\ Díky za opravu...