Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi A3 má nejlepší infotainment z koncernových kompaktů

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Po Octavii, Golfu a Leonu jsme vyzkoušeli další nový koncernový kompakt. A jeho multimediální systém se nám líbil ze všech nejvíc.

Všichni tři sourozenci zmínění v perexu mají jedno společného: s příjezdem nových generací se po hlavě vrhají do digitalizace a naopak téměř zcela rezignují na klasická fyzická tlačítka a ovladače. To je u aut středního proudu, která cílí na co nejširší spektrum zákazníků, hodně odvážný krok, který bychom čekali třeba od luxusního Audi. Ale světe div se, tam je to přesně naopak.

V redakci se nám na test zastavilo Audi A3 a v rámci našeho nepravidelného seriálu o multimediálních systémech jsme se na něj podrobně zaměřili. Displeje jsou samozřejmostí, kromě obrazovky uprostřed tu máme i digitální přístrojový štít. Zároveň ale nová generace á-trojky zůstává autem, ve kterém si teplotu či systém stop/start nastavíte skrz fyzická tlačítka. A na modernosti kabiny to přitom nijak neubírá.

Nechceme vám prozrazovat víc, než je nezbytně nutné, ale asi z již napsaného chápete, že kabina nového kompaktu čtyř kruhů zanechala v redakci velice dobrý dojem. Však se podívejte na přiložené video a klidně nám dejte vědět, jestli vám tato koncepce rovněž přijde intuitivnější než v Golfu a spol..

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Doporučujeme

19. 11. 2020 19:07
Re: holt prémiové tlačítko
Víte co je nejhoší? že máte pravdu :-| Vidím to úplně stejně
Avatar - pradeda777
19. 11. 2020 11:54
Vsadím se...,
....že ani na ten nejlepší infotainment žádné auto nikam nedojede..... :-(
Avatar - Barry Lyndon
19. 11. 2020 11:54
holt prémiové tlačítko
Výrobci elektroniky přešli na dotykové displaye už před lety, je to levnější. Automotive je klasicky poněkud pozadu (snad kromě Tesly), takže jim to trvalo déle. Za fyzická tlačítka si holt připlatíte. Časem si připlatíte i za fyzické budíky (v základu bude jenom display, zatím je to naopak, ale to se změní). Závěrečná fáze bude autonomní elekromobil. Pár "podivínů" si pořídí mnohem dražší auto se spalovákem a budou řídit sami, ale bude jich ještě míň než majitelů mechanických hodinek dneska :-). Bude jich tak málo, že to možná ani nebude muset být zakázané :D
Avatar - Blue Sun
19. 11. 2020 08:26
Re: Jak to bylo v aktech X?
Jo, jako třeba dnes, kdy místo přidání příspěvku mě stránka pro jistotu rovnou odhlásí? :-D
19. 11. 2020 08:17
Re: Koncernová prasárna na zákazníky
.... já mám teď ve firmě 3 Škodovky a nemyslím že bych nějakou další ještě kdy koupil.... za rok budu řešit výměnu jedné z nich a možná ještě koupím O3, nějakou s malým nájezdem a v záruce.... ale do O4 už nepůjdu, jednak kvůli tomu že jsou fakt drahé a potom přesně kvůli tomu dotykáči.... Pokud kromě koncernu půjdou tímto směrem i jiné evropské značky, budu řešit Korejce/Japonce, ačkoliv firma 20 let jezdí výhradně v evropských autech.... vyhřívání sedaček a distribuci vzduchu klimy prostě přes dotykáč neřeším.... vyloučeno....