Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Seat Leon má infotainment jako Octavia nebo Golf. Přesto se nám líbí nejvíc

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

V nepravidelném seriálu o multimédiích jsme si tentokrát posvítili na nový Seat Leon. Jako bonus jej můžete porovnat s těmi předchozími.

Koncernové kompakty se v nové generaci změnily opravdu hodně, což se kromě jiného dotklo i pracoviště řidiče. Ta nově sázejí na minimalismus, vzdušnost a minimum fyzických tlačítek. Drtivá většina funkcí se teď ovládá prostřednictvím dotykové obrazovky uprostřed, což sice nevítáme s nadšením, je to ale tak to jediné, co s tím můžeme udělat.

V redakční garáži se nám zastavil Seat Leon s motorem 2.0 TDI (na test se můžete těšit v pondělí), a tak jsme se na multimédia zaměřili podrobněji. Byť je základní platforma infotainmentu shodná s Octavií a Golfem, s Davidem Burešem se shodujeme, že na španělskou variaci se nám zvykalo nejsnadněji. Menu je přehledné, jednotlivé funkce snadno dostupné, nechybí ani dotyková lišta, která alespoň z části supluje stará dobrá fyzická tlačítka. Více už ale v přiloženém videu.

Multimédia ve videu jsou za příplatek 18.900 Kč a mají desetipalcovou dotykovou obrazovku s Retina displejem, Bluetooth handsfree, sedm reproduktorů, hlasové ovládání a 10 GB interního úložiště. Pokud namísto vestavěné navigace (ta je rovněž součástí) preferujete služby Apple CarPlay a Android Auto, musíte si připlatit ještě za službu Full Link za 4500 Kč. Digitální přístrojový štít namísto klasických budíků stojí 10.500 Kč, pro vyšší výbavové stupně je však standardem.

Jak moc se multimediální systém Leonu změnil asi nejlépe vystihuje video přiložené níže. Před necelým rokem se nám v redakci zastavil kombík předchozí generace, jehož infotainment sice připomínal starou školu, taková teplota se ale stále nastavovala otočnými ovladači. Posouzení, které řešení je lepší, necháváme na vás…

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

12. 6. 2020 10:45
Re: Další hrůza..
Moc jsem se na nového Leona těšil, ale dokud se nevrátí k dřívější perfektní (a maximálně bezpečné) ergonomii ovládacích prvků, tak to auto nechci. :-( :-( :-( :no: :no: :no
P.S. Ideální by bylo obnovit i pořádnou mechanickou P brzdu, alespoň za příplatek!
Avatar - Jaros71
12. 6. 2020 09:24
Další hrůza..
Po tragedii u nového Glfu a Octavie jsem to čekal... :no:
Katastrofa..slabé slovo , další auto už zřejmě od koncernu nebude. :-(
12. 6. 2020 07:46
Jak prosté...
"Seat Leon má infotainment jako Octavia nebo Golf. Přesto se nám líbí nejvíc." - nevadí, že mrzne, nevadí, že odpútava od vedenia vozidla, hlavne, či sa páči. Takže to vlastne nemá chybu. :-)
Avatar - _Karel_
11. 6. 2020 19:46
Re: Nový Leon
Aha, že je úvodní obrázek videem se mi ukáže až po úplném načtení stránky, což u ACZ znamená asi půl minuty, tedy nejdéle ze všech mnou navštěvovaných stránek. tak dlouho jsem nečekal. Tedy je tam :yes:
Avatar - zaplosak
11. 6. 2020 18:53
Re: Nový Leon
no asi, normálně to jede - o nic si ale nepřišel ;-)