Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tesla Model 3 je auto, které prdí, hraje hry a samo popojíždí

Stanislav Kolman
Diskuze (63)

Multimediální systém hraje v Tesle významnou roli, větší než u kteréhokoliv jiného výrobce. Podívali jsme se, co všechno umí.

Testovat vůz Tesla u nás není tak úplně všední záležitost. Nestačí jeden telefonát se zástupcem automobilky a dohodnutí termínu na týdenní soužití. Jsme tedy rádi za každou příležitost, kdy se nám tohle auto dostane do rukou, abychom jej mohli sami zhodnotit. Tentokrát jsme využili příležitost aplikace HoppyGo – služby, která nabízí vozy ke krátkodobému pronájmu od jiných vlastníků. A jedním z nich je i Davidova Tesla Model 3.

Už po prvním nahlédnutí do interiéru asi tušíte, že tady multimediální systém s obrovskou obrazovkou uprostřed hraje významnou roli. Vidíte správně, žádné budíky, žádný digitální přístrojový štít, všechny informace na jednom velkém displeji. To, že zobrazuje údaje o jízdě, je ale teprve začátek…

Tesla zcela rezignovala na klasický fyzická tlačítka. Na volantu najdeme jen dva ovladače, jejichž funkce se mění podle toho, co zrovna vyberete na displeji. Jen koukněte na video, kde se všechno dozvíte. Pokud hledáte klasické tlačítko výstražných blinkrů (to legislativa stále vyžaduje), najdete jej netradičně na stropnici. Všechno ostatní už obstarávají multimédia.

Ta však neslouží jen k zobrazování informací a nastavování funkcí vozu. Infotainment Tesly vás chce také pobavit. Čas u nabíječek si můžete zkrátit koukáním na vestavěný YouTube, Netflix, nebo třeba hraním. Ano, ani tady nechyběla závodní hra, kterou ovládáte volantem a brzdovým pedálem. Já jsem to tedy zkoušel jen na trávě, bylo mi líto pneumatik. Naštěstí ale můžete sáhnout po ovladači od herní konzole, nebo hru hrát dotykem na obrazovku.

Dále tu máme chytrou mobilní aplikaci, která je takovou prodlouženou rukou vašeho elektromobilu. Hodí se především v době, kdy vůz nabíjíte a můžete sledovat, kdy bude dobito do plna. Kromě toho ale mobilem můžete s autem třeba i popojíždět. No je toho vážně hodně, tak už vás nebudu zdržovat textem a mrkněte na video. Tentokrát je opravdu výživné…

Stanislav Kolman
Diskuze (63)

Doporučujeme

14. 10. 2020 12:19
Re: Když pominu,
S Teslou S souhlas, ale ta trojka mi do oka prostě nepadla, Model X taky ne a Cybertruck je vyloženě odpornej, no 100 lidí 100 názorů
14. 10. 2020 12:12
Re: Když pominu,
Přesně tak, krása a je v oku provozovatele, mně se to prostě nelíbí, přitom interíéry Volva jsou taky postavený na velkým tabletu, ale působí to na mě daleko líp, Tesla působí dost vykradeně.
Avatar - CommonUser
13. 10. 2020 15:31
Re: Dojmy z auta, kterým jaksi chybí dojem ze samotné jízdy
Too late. Find Hrubis channel.
13. 10. 2020 07:02
Re: Kentus
Tieto soplíkovské pohľady a názory sú vždy také dojemné... :-!
13. 10. 2020 07:02
Re: Když pominu,
Keď už, tak holt a nie hold (hold=pocta). ;-) Nie že by heslo "v jednoduchosti je krása"
nič neznamenalo, ale predsa sa mi interiér trojky zdá byť fádny a prázdny. Nejaké oživenie by to predsa len chcelo. Aspoň ten rýchlomer priamo pred volantom, keď už iné nie.