Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi R8 na Ringu nezachránilo ani quattro

David Bureš
Diskuze (8)
Jednu zatáčku bílý supersport na přiloženém videu ještě se štěstím vybere, aby o pár metrů dále přece jen naboural.

Severní smyčka Nürburgringu patří mezi nejtěžší závodní okruhy na světě. Právě kvůli náročnosti tratě kolují po internetu stovky a zřejmě i tisíce videí nehod z tohoto „Zeleného“ pekla. Tady je jedno z nich.

Video sleduje bílé Audi R8 první generace, které v jedné zatáčce vyjede z trati. Už se zdá, že řidič i díky pohonu všech kol nešťastnou situaci zvládne, jenže to smyk pokračuje. Automobil opět vjede na trať, aby ji na druhé straně zase opustil. Rána na konci videa je pak výmluvným důkazem, že R8 do bariéry přece jen narazila, jen o něco dále, než se zprvu zdálo.

Snímek tak dokazuje, že ani pohon všech kol není v některých ohledech všemocný. Navíc krizová situace se čtyřkolkou většinou nastává až v situaci, kdy už se s ní dá něco dělat jen velice obtížně...

David Bureš
Diskuze (8)
26. 9. 2016 11:17
Re: Po tráve
Právě naopak. Když to přestřelíš s pohonem všech kol, tak budeš spíš ve větších... víš co, ať nejsem sprostý. :-) Sice se to stane později, ale to je část toho problému. Na silnici se tě snaží udržet stabilizace a tu mají všechna auta. A pak, tohle není "zbožňované quattro" (stejně jako Haldex v menších Audi jím není).
25. 9. 2016 20:33
Re: Po tráve
Souhlas. Akorát že R8 není quattro, Sice se tím názvem chlubí, ale uvnitř je ve skutečnosti jen zastaralá viskóza částečně připojující předek, takže nějaké zbožňování tady skutečně není na místě.
25. 9. 2016 14:12
Re: Po tráve
Chtěl jsem říct, že ani pohon 4x4 není samospasitelný.
Prostě když to přestřelíš tak tě ani (někým zbožňované ) Quattro nespasí. :-)
25. 9. 2016 12:42
Re: Po tráve
Jojo RWD, malém uz me několikrát zabil. ;-)
Jinak R8 je primárně zadokolka.
25. 9. 2016 12:03
Re: Po tráve
Quattro je na nic. Pouze Rwd je ten správný pohon. ;-)