Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bugatti slaví deset let modelu Veyron

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Zní to neuvěřitelně, ale je tomu již deset let, co Bugatti oficiálně představilo nový Veyron, ve své době nejrychlejší, nejpokrokovější a také jedno z nejdražších aut světa.

V dnešní době nám již šestnáct válců, tisíc koní, maximální rychlost přes 400 km/h a zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za dvě a půl sekundy nepřijdou jako až tak šokující hodnoty, ale před deseti lety to byly údaje z říše snů, alespoň co se týkalo automobilů s registrační značkou. Je neskutečné, že v té době vůbec podobný automobil dokázal vzniknout, a to bez jakékoliv podpory elektromotorů, jednoduše jen masivní síla putující z obrovského motoru se čtyřmi turbodmychadly na všechna kola.

Vznik takovéhoto stroje je potřeba pořádně oslavit, a proto Bugatti k desátému výročí vypustilo fascinační video. Na něm najdete kupříkladu komentáře významných světových médií, stejně jako obrázky vůbec posledního vyrobeného Veyronu nazvaného La Finale. Pokud vás tedy někdy fascinoval tento pozoruhodný stroj, nemělo by vám tohle video uniknout.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
22. 5. 2015 18:04
JOZEF KABAN
Myslím si že DESIGNER tohto úžasného stroja by tam mal byť takisto, predsalen sa 10 rokov vyrábalo auto áut pod záštitou SLOVENSKEHO designéra JOZEFA KABAŇA. a preto si myslím že v tom videu chýba...!!! a je to chyba ! Inak krása :yes:
21. 5. 2015 18:47
?
auto.cz ma jen par mesicu spozdeni? vzdyt to video tam visi prez 2 mesice a stopro jiz bylo zminovano tou dobou nende v diskuzi zde na auto.cz