Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak s VW Up! zaparkovat do úzké mezery?

Michal Fokt
Diskuze (24)
Německý kaskadér Ronny Wechselberger nacpal Volkswagen Up! při parkování do mezery, která byla jen o 35 cm delší, než činí délka wolfsburského miniauta. Tohle doma nezkoušejte.

Zatímco auty ráda jezdí spousta lidí, už o poznání méně jich miluje paralelní parkování, zvlášť pokud je mezera, do které se je třeba vejít, poněkud těsná. Říká se, že by prostor pro komfortní parkování měl být tak o metr delší, než je délka auta. Ale co když máte k dispozici navíc jen 35 cm?

Kaskadér Ronny Wechselberger má zálibu v "těsném parkování" a byl dokonce držitelem světového rekordu v zajíždění do co nejmenší mezery. Jenže pak se tohoto nápadu chopili v Číně a Ronny o titul přišel. Nyní se ale vrátil zpět s novým trikem - paralelním parkováním pozpátku. Tímto způsobem dokázal za pomoci ruční brzdy na letišti v Eisenachu přesně umístit Volkswagen Up! do mezery, která byla jen o 35 cm delší, než délka malého volkswagenu.

Up! byl vybrán proto, že čím menší dotyčné auto je, tím lépe a přesněji se dá ovládat. Držitelem světového rekordu je Číňan Han Yue, jenž zaparkoval vůz Mini tak, že mu před a za autem zbylo dohromady 22 cm!

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - white label
29. 11. 2012 18:10
Re: Nic originálního
Nebud´ dál trapný. A jak bys to asi chtěl dokázat s ABS a ESP? >:D
Jedná se o oficiálně zaspaný rekord v "ginesovce"! Dej sem plno těch podobných parádiček zapsaný do "ginesovky" z youtube. Tohle je úplně stejná reklama na UP! jako to byla reklama na MINI (kdo dneska nemá nějaké sponzory?), když to dělali ti Číňani, jen ne pozpátku, ale normálně, což je nesrovnatelně snadnější, někdy si to na parkovišti (s nějakým starším autem) zkus, raději bez dalších aut.
Avatar - JDM
29. 11. 2012 16:54
Re: Nic originálního
tohle není proti koncernu ale videu celkově , takových to parádiček s různými auty je youtube plný , tohle je jasná reklama na "up" , a trapný je že ten up je na to ještě upravenej , jo kdyby to udělal na běžným parkovišti s uplně normálním upem tak bych nenapsal trapný ale krutý :-!
Avatar - white label
29. 11. 2012 16:28
Re: Nic originálního
Hodně trapný si především ty (viz 16:22) "proroku" >:-[]
Vidím, že se klidně tupě podepíšeš pod jakoukoli hovadinu, jen když bude mít nějaký antikoncernový podtext... :*) ;-)
Avatar - white label
29. 11. 2012 16:22
Re: Nic originálního
>:D
Když umíš něco napsat, měl bys umět i číst:
"Kaskadér Ronny Wechselberger má zálibu v "těsném parkování" a byl dokonce držitelem světového rekordu v zajíždění do co nejmenší mezery. Jenže pak se tohoto nápadu chopili v Číně a Ronny o titul přišel. Nyní se ale vrátil zpět s novým trikem - paralelním parkováním POZPÁTKU."
Pokud máš problém, pochopit psaný text, tak si aspoň pusť ty dvě videa o snad ti dojde ten rozdíl, tedy co znamená slovo pozpátku. 8-s
A proboha snad si nemyslíš, že ti Číňani s MINI neměli také deaktivované ABS/ESP a jakápak upravená brzda "na páku"? Co jiného než páka je v UP!u sériově, snad si nemyslíš, že je tam elektronická park. brzda? Tady je ta páka jen prodloužená k vůli větší páce a menšímu namáháni ruky.
Jsi totálně mimo a ještě si u toho trapně důležitý, Sorry.
;-)
29. 11. 2012 12:43
Re: boze to je krabica ten UP
Né tak nahlas, nebo si to přečte GTi a dostaneme nášup koncernové dokonalosti.