Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ken Block si nic nedělá ani z těžké nehody při rallye

Jan Mička
Diskuze (2)
Rallye je nekompromisní sport a těžké nehody se nevyhýbají ani těm největším mistrům volantu. Ken Block se však jen tak nevzdává.

Přiložené video bylo pořízeno z kabiny Fordu Fiesta Kena Blocka a jeho navigátora Alexe Gelsomino při příležitosti loňské rallye Lake Superior Performance, posledního podniku amerického šampionátu. Jediná chyba v itineráři, kvůli které nebyl řidič dostatečně informován o stavu trati, způsobila nepříjemnou nehodu, při které se Fiasta několikrát překulila přes střechu a zcela zdemolovaná dopadla na kola.

Zatímco příčina a následky nehody jsou zcela zřejmé (Alex Gelsomino může být rád, že nepřišel o pravou ruku), jedna z posledních reakcí pilota vyráží dech. Přestože totiž Fiesta skončila značně zdemolovaná, Block vůz opět nastartoval s cílem pokračovat v rychlostní zkoušce. To by se mu také bývalo povedlo, kdyby ovšem nebyly trosky auta posety všude kolem…

Jan Mička
Diskuze (2)
26. 2. 2014 09:52
Re: bouračka
V rallye boura kazdy, ale v tomto videu to nebyla jeho chyba, ale chyba navigatora a rana to byla opravdu hodne hodne velika.
Avatar - jimmbo205
25. 2. 2014 13:07
bouračka
Ona to není první Kenova bouračka při rally... Při WRC v portugalsku šel taky asi 6x přes budku... Ono je něco jinýho dělat "kraviny" na letišti a jezdit rally...