Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Legendární Knight Rider se prohání i po Slovensku! I tenhle KITT umí mluvit

David Bureš
Diskuze (25)
Michael Knight a KITT, neboli David Hasselhoff a černý Pontiac Firebird Trans Am, přikoval k televizním obrazovkám tisíce diváků. Dnes KITT jezdí i na Slovensku.

Mluvící Pontiac Firebird Trans Am v černém laku, známý jako KITT, patří mezi nejlegendárnější automobily, které se kdy objevily na televizních obrazovkách. Jeden takový vůz jezdí i po Slovensku, Ivan Hostačný z Trenčína během bezmála pěti let postavil přesnou repliku seriálového auta z osmdesátých let, která je snad ještě lepší než originál.

Ivan Hostačný si na replice dal opravdu záležet, a tak i jeho KITT disponuje kompletně přepracovanou kabinou s digitálními obrazovkami a charakteristickým volantem, vypouštěním dýmu nebo laserem. Seriálový KITT uměl také mluvit, a tak tento charakteristický prvek nemůže chybět ani u slovenské repliky. „Zatím to mám v angličtině, pracuji ale na verzi v češtině,“ říká autor, který si postavením KITTa splnil svůj dětský sen.

Americký seriál Knight Rider z osmdesátých let vypráví příběh bojovníka se zločinem, kterému v jeho akcích pomáhá inteligentní vůz KITT (Knight Industries Two Thousand). V roce 2008 následoval stejnojmenný seriál odehrávající se po událostech v tom původním. Pontiac Firebird Trans Am v roli KITTa (tentokrát Knight Industries Three Thousand) v tomto případě nahradil Ford Mustang Shelby GT500KR.

Zdroj: Blesk.tv

David Bureš
Diskuze (25)
30. 3. 2017 20:32
Re: KITT
Jo, zni to fakt zajimave >:D
Avatar - pumpkin
30. 3. 2017 19:46
Re: Pochvala
Asi to bude on. :yes:
30. 3. 2017 18:52
Kitt
I dneska po třiceti letech je na to auto krásný pohled... Hned jsem se vrátil do dětství :-)
Avatar - Barrichello
30. 3. 2017 18:47
Re: Tak myslím,
Já to viděl poprvé na RTL tuším a až po roce 1990
Avatar - nalimer
30. 3. 2017 18:45
Re: Pochvala
Ak máš na mysli ten, čo ja, tak ja viem o jednom SVK ešte zo 6.júna 2014. Kde som ho videl na zraze v Petržalke pred Danubiou
snáď to zobrazí (fotku som dal mna FB)
[odkaz]