Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Filmová auta: To nejlepší z Paříže? (+video)

David Bureš
Diskuze (0)
Jeden z pavilonů pařížského autosalonu je vyhrazen filmových autům. K vidění je díky tomu bondovský Aston Martin DB10 nebo DeLorean DMC-12 z Návratu do budoucnosti.

Autosalony, to už nejsou jen výstavy nových aut, ale akce s bohatým doprovodným programem. A ten letos v Paříži stojí za to. Součástí autosalonu je letos i přehlídka filmových aut, kterým je vyhrazen dokonce jeden celý pavilon. A tyto vozy patří mezi ty nejzajímavější exponáty letošního pařížského autosalonu.

Výstava filmových aut totiž není přehlídkou neznámých aut z francouzských nízkonákladových filmů, ale show těch největších filmových hvězd. V Paříži nechybí ta vůbec nejslavnější filmová auta – DeLorean DMC-12, který v Návratu do budoucnosti 2 uměl cestovat v čase, Ford Mustang v zeleném laku ze slavné honičky v Bullittově případu, Ecto-1, neboli bílý cadillac z Krotitelů duchů, nebo třeba oranžový Dodge Charger, přezdívaný General Lee, z Mistrů hazardu.

Video se připravuje ...

Samozřejmě nemohou chybět auta z Bondovek. Nejslavnější Aston Martin DB5 sice zastoupen není, Aston Martin DBS z Quantum of Solace, Aston Martin DB10 ze Spectre nebo půlka Renaultu 11 z Vyhlídky na vraždu jsou ale více než dostatečnou náhradou.

To ale není všechno. Sally neboli modré Porsche 911 je krasavicí z Aut, zatímco oranžová Toyota Supra zvyšovala povědomí veřejnosti o tuningu v Rychle a zběsile. Peugeot 403 Cabriolet si zase budou pamatovat fanoušci detektiva s typickým baloňákem, poručíka Colomba. A vystavený Citroën DS? Tím přece unikal Fantomas.

V pavilonu číslo 8 je zkrátka na co koukat, a tak jestli se na pařížský autosalon chystáte, rozhodně expozici filmových aut navštivte. Tolik hvězd filmového plátna neuvidíte snad ani v Hollywoodu nebo v Cannes. A navíc tato expozice patří mezi vůbec to nejlepší, co letos v Paříži uvidíte.

David Bureš
Diskuze (0)