Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nový Seat Toledo v první reklamě

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Nové Toledo z Mladé Boleslavi se začne prodávat v polovině října a Seat už připravil první krátkou upoutávku.

Španělská automobilka potřebuje nový model jako sůl, v případě Toleda tedy naplno zafungovala koncernová spolupráce v rámci skupiny VW. Ač novinka pochází z továrny Škody v Mladé Boleslavi, Seat v krátkém propagačním filmu sází na emoce. Na slogan „Auto emoción“ ale zapomeňte, ten je minulostí. Přichází nový „Vuelve la leyenda" (Legenda se vrací).

Odkaz je zřejmý: první a tolik úspěšná generace Toleda. Byť byla postavená na modifikované platformě tehdy již letitého dvojkového Golfu II, přesto zaznamenala obchodní úspěch. Nabízela kus auta navíc za poměrně rozumné peníze. Sedanu druhé řady se již tolik nedařilo a o šlápnutí vedle v případě Ke třetí generace ve stylu MPV již bylo napsáno mnoho. Sám Seat se k ní dnes prakticky nehlásí.

Nové Toledo je vytvořeno přesně podle stejné filozofie jako prapůvodní, vypadá jako klasický sedan, přitom jde o liftback. Za tvary je ovšem zodpovědný slovenský šéfdesignér Škody Jozef Kabaň, stylistické úpravy v podobě oblejší přídě a zádě probíhaly už ve Španělsku pod vedením Alejandra Mesonero-Romanose. Otázkou je, jak reklama osloví potenciální zákazníky mimo tuto zemi, pokud si výrobce pro ostatní nepřipravil jinou, o čemž lze s úspěchem pochybovat.

Na prodejní výsledky nového Toleda si budeme muset ještě počkat. Doufejme, že Seatu pomůže v lepších hospodářských výsledcích a že si s dvojčetem Rapidem příliš „nepolezou do zelí“. Vždyť rozdíly jsou mezi oběma sourozenci minimální jak zvenčí, tak zejména uvnitř. Rovněž nabídka motorů (1,2 MPI/55 kW, 1,2 TSI/63 a 77 kW, 1,4 TSI/90 kW, respektive 1,6 TDI/77 kW) je shodná.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
12. 10. 2012 08:58
Re: Bravo Toledo! Bravo Seat!
Velmi dobře napsáno :-) :yes:
12. 10. 2012 00:15
Bravo Toledo! Bravo Seat!
Nové Toledo je o tolik líbivější auto než Rapid, až je to zarážející :yes:
Zarážející je ovšem taky katastrofálně chybný marketing, uplatňovaný u Toleda II a hlavně III. V případě těchto dvou generací koncern Seatu nedovolil pokračovat v tradici veleúspěšné I. generace, prototože by údajně kanibalizovaly Octavii. A nyní to najednou u Rapidu nevadí? Divné, ovšem hlavně že změnili názor! Ale kdo vlastně nese odpovědnost za špatnou modelovou politiku Seatu v minulých letech, která tuto značku dovedla až na okraj propasti? Byl nějak potrestán (propuštěn)?
Každopádně si myslím, že současní "pohřbívači" Seatu (a není jich na zdejších diskuzích málo!) zažijí v následujících měsících a letech hořké zklamání >:-[] >:-[] >:-[] Malá rekapitulace: současná generace Ibizy (3 karosářské varianty) = velký prodejní úspěch. O potenciálu nového Toleda netřeba pochybovat a o novém Leonu (bude se vyrábět rovněž ve 3 karosářských verzích!) už vůbec ne. A jako doplněk je tu také Mii a velmi povedená nová Alhambra (ano, jedná se jen o upravené VW, ale to zas tak nevadí). Pokud Seatu přibude ještě nějaké pěkné SUV a nahradí příšerný paskvil jménem Exeo pořádným moderním autem,o budoucnost této značky netřeba mít žádné obavy :-) :-) :yes: :yes: :yes:
Avatar - wladyk
11. 10. 2012 23:04
Re: Legenda jménem Toledo
Rozhodně vypadá líp než Rapid i když je to vlastně stejné auto. Nemá tak holý zadek a vpředu tak velkou "tlamu" jak z Ruského náklaďáku.
11. 10. 2012 18:26
Legenda jménem Toledo
se vrací, ale Toledo I. mělo ve své době trochu jiné postavení a především i cenu. Tento vůz bude mít asi trochu jiné zákazníky. Nicméně je to velmi povedený vůz a myslím si, že se bude v Evropě velmi dobře prodávat. U nás již asi pozici nejprodávanějšího zahraničního vozu, kterou se mohlo chlubit Toledo první generace zřejmě neobhájí, ale v jiných zemích možná ano.
Avatar - Papír1
11. 10. 2012 16:39
reklama
Asi jsem mentál, ale reklamu na Seat nechápu. Přijde mi to jak trajler k filmu který sponzoroval Seat. Nevím jak budou nastaveny ceny, ale pokud stejně jako u RAPIDU, tak je to drahý.