Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Porsche 911 SC RS řádí na zasněženém Nürburgringu. Nejlepší zábava na zimu?

Jan Mička
Diskuze (0)
Ani v zimě, kdy je spousta evropských závodních okruhů obvykle pokryta sněhem, nemusí být zábavě konec. Porsche 911 SC RS si v jízdě na zasněženém Nürburgringu doslova libuje.

Jistě nebudeme daleko od pravdy s tvrzením, že zima už v posledních letech není, co bývala. Chvíli holomrazy, pak napadne deset centimetrů sněhu a ukazuje se, kteří řidiči jsou spíše jenom majiteli aut. A s první oblevou je po všem. Spousta motoristických nadšenců a zapálených řidičů je ale ráda i za těch pár spadaných vloček, protože zábava za volantem pak dostává úplně jiný rozměr.

Závodní okruhy, na rozdíl od veřejných silnic, přes zimu obvykle spí, strávit jedno odpoledne jízdou dveřmi napřed ale přece nikomu neublíží. Notabene když máte k dispozici houževnaté Porsche 911 SC RS, které se v osmdesátých letech minulého století účastnilo mistrovských závodů rallye, a máte schopnosti jako automobilový závodník Patrick Simon. Nemusíte pak jet ani moc rychle – stačí, když sníh odlétává od kol a vy se pod helmou smějete od ucha k uchu.

Což takhle doporučit provozovatelům českých závodních okruhů pořádání zimních jízd pro veřejnost? V omezeném počtu účastníků by to rozhodně nebyl marný nápad a řidiči by si alespoň nemuseli pilovat své dovednosti po nocích na zasněžených parkovištích. Sdělte nám své názory v anketě a diskusi pod článkem!

Jan Mička
Diskuze (0)