Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Reakce spolujezdců na drtivé zrychlení Tesly S P85D vás dostanou!

Ondřej Chamilla
Diskuze (98)
Elektromobil Tesla Model S sice jezdí téměř neslyšně, síly však má na rozdávání. Podívejte se, jak reagují běžní lidé na masivní zrychlení nejvýkonnější verze P85D.

Výkon 515 kW, točivý moment 930 N.m, pohon všech kol a zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině za něco málo přes tři sekundy. Takové jsou parametry nejvýkonnějšího liftbacku Tesla Model S, varianty P85D, která je hlavním aktérem dnešního videa.

Na něm uvidíte přátele majitele jednoho takovéhoto vozu, kteří jsou natáčeni při jízdě. Nadšený řidič jim ukazuje, jak elektromobil zrychluje a cestující jsou očividně šokováni a pobaveni zároveň. Ostatně není divu, my jsme sice jeli pouze v běžném modelu P85 s pohonem zadních kol, i ten ale zrychluje okamžitě a velmi intenzivně. Zážitek z tohoto silnějšího modelu pak musí být neskutečný, což tento snímek dokazuje.

Ondřej Chamilla
Diskuze (98)
2. 2. 2015 23:11
elektroauto
nejsem si jist ale urcite jsem cetl ze ferrari ma sportak na elekto motor takze ty fascinovani sportaci uz taky maj baterky. :-) :-) :-)
29. 1. 2015 09:57
Re: AKCELERACE TESLA TOŤ DRUHÝ ORGASMUS SOUDRUIDI
O vyvoji bateriek pocuvame uz 20 rokov ale pravda je taka, ze ani skrz masove nasadenie vdaka rozmachu smarphone-ov a inej mobilnej technologie sa ich vlastnosti (hlavne kapacita na vahu/objem) nezmenili nijak dramaticky.

Dalej je otazka co sa bude diat s elektromobilmy. Cena ropy manipulovana americanmy klesla o polovicu a s nou sa prepadaju aj akcie Tesly (pokles o 30% za poslednych 6 mesiacov) ktora vyvoj jednoznacne posuvala dopredu. Ak sa im podari znicit Teslu nebude uz taky tlak na velkych vyrobcov.
29. 1. 2015 09:42
Re: AKCELERACE TESLA TOŤ DRUHÝ ORGASMUS SOUDRUIDI
"A v tom porovnani je Tesla lepsia, nez cokolvek ine, co si dnes clovek moze realne kupit."

Neexistuje jedine auto ktore by vyhovovalo vsetkym. Ale darmo, vy fanatici v tom mate jasno.
27. 1. 2015 21:30
Re: AKCELERACE TESLA TOŤ DRUHÝ ORGASMUS SOUDRUIDI
ad 1) Sice dnešní elektrárny umí zužitkovat odpadní teplo, které u spalovacího motoru vyletí do vzduchu, ale jak myslíš.
ad 2) Fakt, já myslel, že se ztratí dvě třetiny.
ad 3) No je to logický důsledek tvých přechozích tvrzení, ale vzhledem k tomu, že jsou to blbosti tak nevím. >:D
Avatar - positivemind
27. 1. 2015 18:30
Re: mohli by dát taky reakci na to, kolik km dojezdu to zryc
haha :-) supersport zvladne cestu do mostu, par kol, zpatky uz budete tankovat :-)