Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Těžký život spolujezdce ve dvoumístné formuli

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Na okruhu Yas Marina si můžete na vlastní kůži vyzkoušet celou řadu sportovních a závodních strojů od motokáry až po dragster nebo vůz Formule 1.

Okruh Yas Marina v Abu Dhabi nabízí celou řadu motoristických aktivit. Návštěvníci mohou na této trati vyzkoušet své řidičském umění v Renaultu Clio RS, Chevroletu Camaro, Aston Martinu Vantage GT4 a řadě dalších strojů.

Zájemci o svezení na sedadle spolujezdce mají ještě širší výběr, jehož vrcholem třísedadlový dragster a dvoumístná Formule 1. Ta je poháněna třílitrovým vidlicovým desetiválcem Cosworth Racing JD V10 s výkonem přes 515 kW (700 k) a otáčkami přes 16.000 min-1. Dvoumístná formule s šestistupňovou sekvenční převodovkou se umí na okruhu s 21 zatáčkami a dlouhém 5,55 km rozjet až k 300 km/h a vyvinout přetížení 5 g.

Jak naznačují čísla, není jízda s touto dvoumístnou formulí pouhou nedělní vyjížďkou, ale pořádným sportovním výkonem. To poznala i spolujezdkyně na následujícím videu, která v nepříliš velkém kokpitu poletuje ze strany na stranu podle toho, jak formule akceleruje nebo brzdí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - dr.biker
4. 2. 2012 15:50
Re: trocha bezpečnosti
Přesně tak, taky jsem pomyslel na bezpečnost při nějaké havárii, vždyť ta spolujezdkyně nebyla pořádně připoutaná, lítala ze strany na stranu a brzdění si málem rozbila hlavu.
Kdyby takhle málo připoutaní jezdili piloti F1 při závodech, tak by měli všude monokly od nárazů těla o kokpit nebo dokonce by vyletěli z monopostu při nárazu do bariéry…
Jinak souhlas, služba je to dobrá, musím to být zážitek na celý život. :yes:
Avatar - beibej
4. 2. 2012 12:34
trocha bezpečnosti
To nemohli ty pásy aspoň dotáhnout? Vždyť tam ta spolujezdkyně málem v zatáčkách a při brždění vypadla. To je servis jak noha. Nechci domejšlet kdyby to někam poslal a měli náraz. :no:
Jinak jako služba :yes: