Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vyzkoušeli jsme odolné bydlení na kolech. Výbavou překypuje, stačí na něj béčko

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)

Hezké počasí je konečně tady a ruku v ruce s ním přichází i sezona bydlíků na kolech. Jednu takovou stylovku jsme měli možnost vyzkoušet a dnes vás s ní seznámíme.

Máte rádi obydlí, které si při cestách za dobrodružstvím můžete vozit s sebou, ale z nějakého důvodu nechcete plnohodnotný obytňák či obrovský přípojný karavan? Společnost Life Style Camper má pro vás několik řešení v podobně malých karavanů, o kterých za automobilem skoro nevíte. Jsou totiž opravdu kompaktní, takže si na ně nemusíte zdlouhavě zvykat ani pozorně číst každou značku informující o maximální možné výšce.

K testu nám firma zapůjčila karavan X-Line, tedy jeho dobrodružnější provedení, které se nezalekne ani nějaké té nezpevněné cesty. Kromě tomu uzpůsobených pneumatik se výrobce chlubí unikátním systémem odpružení od firmy KNOTT. Karavan váží pouhých 550 kg, výška podvozku má hodnotu 40 centimetrů a bydlík prý zvládne náklon až 40 stupňů. Tím však schopnosti tohoto stroje teprve začínají. Více už se ale dozvíte ve videu přiloženém výše.

Pokud vás karavan od společnosti Life Style Camper zaujal, určitě mrkněte na jejich webové stránky. Tam najdete všechny dostupné karavany, jejichž ceník začíná na částce 340.000 Kč. Pokud se bojíte, že byste karavan plně nevyužili, nezoufejte. Můžete si jej od firmy třeba jen půjčit od tisícikoruny za den. Vzhledem k tomu, co všechno umí, nám to přijde jako zajímavá nabídka!

Víte, že…

  • Na jízdu s kompaktním karavanem vám stačí řidičský průkaz skupiny B
  • Bydlík má speciální lak odolný vůči povětrnostním a chemickým vlivům. Firma na něj poskytuje desetiletou záruku
  • Karavan má na délku, 370 cm, šířku 182 cm a výšku 195 cm
  • Umožňuje instalaci střešních nosičů s nosností až 200 kg
  • Standardní výbavu lze dále rozšířit o další a další prvky
redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)

Doporučujeme

30. 9. 2021 09:03
Bydlení
To je sice moc fajn, ale já si nedokáži moc tak nějak představit, že by takovéto bydlení dokázalo nahradit třeba takový krb nebo něco takového... To my jsme si nedávno pořizovali krb a zřizovali jsme si k tomu i komínové sestavy (z této stránky - https://www.poctivy-komin.cz ) a to je docela škoda, že by byly lidé o toto ochuzeni, ne?
11. 6. 2021 12:50
Re: Není lepší hotel?
Hotely nejsou všude

a někdy bývají dlouhodobě zavřené :-)
11. 6. 2021 11:47
Není lepší hotel?
Podle mě je lepší si zaplatit hotel a člověk má svoje pohodlí, na cestách může jezdit rychleji bez přívěsu a s menší spotřebou. Za ty peníze si člověk zaplatí nespočetně nocí v hotelu s neporovnatelným komfortem.