Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chce opravdu zavést internetový prodej aut...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Automobilka Volkswagen omezí distribuční síť a zavede internetový prodej.

Firma tak reaguje na změnu spotřebitelského chování v digitálním věku. Agentuře Reuters to řekl člen představenstva značky VW zodpovědný za prodej a marketing Jürgen Stackmann.

Cílem je zvýšit ziskovost a efektivitu současné evropské distribuční sítě společnosti, která čítá 3000 poboček, v průměru o deset procent. Průměrný výnos z jednoho distribučního místa by firma ráda zdvojnásobila na dvě procenta ze současného jednoho procenta, řekl Stackmann.

Bližší podrobnosti o rozsahu plánovaných úspor a počtu zavíraných poboček v rámci "nového prodejního modelu" nesdělil.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Avatar - Wolfsteen
11. 10. 2017 12:31
Re: autá sa budú predávať onlajn
No tak auto za 1,5 míče a víc si 90% řidičů u nás nikdy nekoupí, takže na taková auta stačí jeden dva salony v republice. Zbytek klidně může být on-line >:D
Avatar - Ham.
11. 10. 2017 10:58
Re: Uvítal bych
u všech automobilek slušné konfigurátory a daleko méně salónů, ale skutečně velkých s nějakou slušnou nabídkou předváděcích verzí, na co je mi padesát pidi salónů po republice, když u každého najdu daný model s jednou a tou samou motorizací a se stejným typem převodovky a ve výsledku v celé ČR není kombinace model/motor/převodovka kterou si chci projet. Raději jeden supersalón s deseti kombinacemi model/motor/převodovka a vymakané konfigurátory na webu. Nakonec už nejednou se mi stalo, že na projetí modelu který mě zajímal jsem se musel stavět ve Vídni nebo v Mnichově, protože tam skutečně ve velkých autohausech mají téměř jakoukoliv kombinaci na projetí. Něco jiného je servisní síť, ta ať klidně zůstane tak jak je.
Avatar - iudex
11. 10. 2017 10:05
Re: online prodej
Súhlas. Tiež som jedno auto kupoval bez testovacej jazdy, proste som presne vedel, čo chcem (naviac konkrétny model predajca ani nemal ako predvádzačku, čo je obvyklý problém, ak nechceš najkupovanejšie modely typu 2,0TDI). Ale samozrejme staticky som si ho vopred ohmatal.
Na druhej strane vidieť prvý raz auto (myslím model ako taký, nie konkrétnu špecifikáciu) až pri odovzdaní si stále neviem predstaviť. Ani x napozeraných YT videí a znalosť konfigurátora naspamäť človeka nepripravia úplne na realitu, povedzme že mi bude stredový panel tlačiť do kolena a bude mi to neuveriteľne vadiť alebo že pri mojej výške sa budem hlavou dotýkať stropu.
Takže žiadna revolúcia, ale predpokladám postupný presun zo salónov na net, teda gro výberu cez internet a potom už len cielená návšteva salónu za konkrétnym autom.
Avatar - iudex
11. 10. 2017 09:55
Re: Potvrzení úpadku
Omyl, už dnes sme na polceste k internetovému predaju, keď 90% výberu uskutočníš spoza počítača (konfiguruješ si auto, čítaš testy, pozeráš YT videá) a až potom si ideš vybrané auto pozrieť naživo. A keď si uvedomíš, že aj tak vo väčšine prípadov neuvidíš na salóne to auto, ktoré si si vybral/nakonfiguroval (vybral si si povedzme BMW 340i v M pakete, ale predajca má ako predvádzačky len 318d a 320d v Elegance, to sú úplne odlišné autá a zvezenie s 318d Ti nič nepovie o tom, ako bude jazdiť 340i) , tak vlastne i teraz kupuješ auto naslepo. A napokon sa v článku nepíše, že sa zbúrajú všetky autosalóny, len sa zredukujú a zostanú len tie, kde si pre to auto fyzicky pôjdeš.
11. 10. 2017 09:32
Re: On-line s prodejcem
Ano, jisteze. Na autonomni auta, se stoji fronty az za roh.

To bude nejvetsi flop od dob 3D televize a tech bateriovych nesmyslu.